Tek.no

Nyhet

Square Enix fjerner all tvil om at det blir noe av oppussingen av Final Fantasy VII

Splitter ny trailer.

10 Mai 2019 16:00

Final Fantasy VII, først utgitt i 1997, er et av de største spillene i historien, og kanskje det spillet i serien som bringer frem mest nostalgi hos fansen.

Onsdag viste Sony frem en splitter ny trailer for den kommende oppussingen av spillet, i forbindelse med deres State of Play-sending.

Full nyutvikling

Traileren viser en miks av gameplay og forhåndsrendrede scener, men viser i alle fall hva som er status for prosjektet hos utvikler Square Enix.

Fansen vil nok også sette pris på nye glimt av både helten Cloud, Aeris og ikke minst hovedantagonisten Sephiroth.

Cloud og Barret i nyoppussede og moderne utgaver.
Square Enix

Traileren viser også tydelig at Square Enix ikke bare har oppdatert det visuelle, men også redesignet hele kampsystemet og ikke minst fått på plass stemmeskuespillere for alle de involverte.

Dette er altså langt fra bare en «remaster», slik Square Enix gjorde for Final Fantasy X og X-2, men heller en full nyutvikling av spillet basert på historien fra originalen.

– Endelig har det etterlengtede øyeblikket kommet. Unnskyld for at vi fikk dere alle til å vente så lenge, skriver produsent Yoshinori Kitase i et innlegg på Playstation-bloggen.

Videoen er likevel relativt lik den Square Enix viste frem allerede i 2015, og bruker et par av de samme scenene. Grensesnittet er imidlertid nytt og det grafiske virker å ha fått en viss oppdatering.

Square Enix

Mer info neste måned

I blogginnlegget melder Kitase også at det vil komme mer informasjon om spillet allerede i juni, som sannsynligvis betyr at det vil skje på E3-messen i Los Angeles.

– De fleste av planene er allerede på plass i oppkjøringen til lansering, så vær så snill å holde ut med oss litt lenger inntil vi kan slippe mer informasjon neste måned, skriver Nomura på Twitter.

Lang tid uten nyheter

Final Fantasy VII Remake ble først annonsert på E3 i juni 2015. Siden den gang har det vært lite nytt om spillet, men nå fjerner altså både Sony og Square Enix alt som måtte være av tvil om at det faktisk skal bli noe av.

Spillsjef Tetsuya Nomura har tidligere sagt at han syntes annonseringen kom altfor tidlig, men at den ble gjort for å komme rykteflommen i forkjøpet. Siden har han i praksis jobbet med Kingdom Hearts 3, som ble utgitt i januar.

På State of Play viste Sony for øvrig også frem en ny trailer for den oppussede versjonen av klassikeren Medievil. De offentliggjorde også at lanseringsdatoen blir 25. oktober i år.

annonse

Les også