Tek.no

Nyhet

World of Warcraft Classic ble DDoS-angrepet i helgen

Drøssevis av servere knelte under presset.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
9 Sept 2019 09:36

Det nylanserte Blizzard-spillet World of Warcraft Classic ble utsatt for et stort DDoS-angrep i helgen. Angrepene skal ha startet på lørdag og førte til at en rekke av spillserverne knelte. Brukere ble kastet ut av spillsesjonene sine og klarte ikke å logge inn, mens andre klagde på enorme forsinkelser i spillet.

Problemene varte helt søndag ifølge mange rapporter på nettet, men Blizzard sier alle feilene nå er løst.

Hackergruppe tok ansvar

DDoS-angrep er kort for Distributed Denial of Service, og fungerer ved å sende enorme mengder trafikk til utvalgte mål. Det krever ingen teknisk kunnskap eller hacking, og anses dermed som det enkleste online-angrepet man kan gjøre mot en tjeneste.

Helgens angrep mot World of Warcraft Classic-serverne skal ha startet rundt klokka 17:00 norsk tid på lørdag. En gruppe kalt UKDrillas meldte på Twitter at de skulle systematisk gå igjennom WoW Classic-serverne med deres DDoS-angrep. Twitter-kontoen deres er i skrivende stund suspendert fra Twitter.

Da de hadde angrepet samtlige WoW Classic-servere, skal de ha begynt å sikte seg inn på vanlige WoW-servere også.

Blizzard meldte etter hvert at alle servere bortsett fra Rattlegore var fikset og stabile. Et par timer etter det igjen var også Rattlegore-serveren oppe.

Enorm start for klassikeren

World of Warcraft Classic er Blizzards nyeste eksperiment hvor de rett og slett har relansert spillet til sin originale form, slik det var for 15 år siden. «Vanlige» World of Warcraft, med Battle of Azeroth-utvidelsen, er fortsatt aktiv, og kjører parallelt med Classic.

Foreløpig virker det nylanserte spillet å være en suksess, med millioner av spillere som har logget på og spilt, strømmet og konkurrert. Den største bossen som foreløpig er tilgjengelig i Classic – Ragnaros – er allerede drept av et europeisk laug, mens vår journalist Finn Jarle Kvalheim løper rundt og dreper den lokale faunaen i Barrens for første gang.

annonse

Les også