Tek.no

Nyhet

GM viser nye bilder av sin svære Hummer-pickup

1.000 hestekrefter og opptil 200 kWh batteri.

Den elektriske Hummer-pickupen skal avdukes mot slutten av året. Nå viser GM siluetten av bilen.
GM
Stein Jarle Olsen
30 Juli 2020 08:45

General Motors har måttet utsette avdukingen av sin elektriske GMC Hummer-pickup til fjerde kvartal, men i en ny reklamesnutt viser de for første gang bilen frem i profil. Fra den tidligere Superbowl-lanseringen hadde vi i praksis kun sett et obskurt bilde av fronten.

Nytt er også en SUV-versjon av bilen, uten lasteplan.

GM gjentar også en del spesifikasjoner vi har hørt tidligere, som for eksempel at bilen vil få 1.000 hestekrefter og over 15.000 Nm moment. I tillegg nevner videoen et åpent «infinity»-tak og at bilen både vil ha en «adrenalin-modus» og en «krabbemodus».

Fra tidligere har de også sagt at 0–100 skal kunne gå unna på ned mot tre sekunder, som er omtrent det samme som Teslas heftigste Cybertruck-variant.

En SUV-variant vil også komme, men den er foreløpig ikke tidfestet.
GM

«Konkurransedyktig» rekkevidde

De gjentar også at bilen vil komme med selskapets nye Ultium-batteri, som skal kunne ha en kapasitet på inntil 200 kilowattimer. De har foreløpig ikke sagt noe om rekkevidden, annet enn at den vil bli konkurransedyktig med andre pickup-trucker som er annonsert. Teslas heftigste Cybertruck vil eksempelvis ha opp mot 800 kilometer rekkevidde, mens Rivians R1T er sagt å ha inntil 640 kilometer.

Hummer-bilen vil ellers få «superrask» lading, den nyeste versjonen av GMs Super Cruise-teknologi for selvkjøring og et såkalt «ultra vision»-kamera.

En prototype av bilen under bygging.
GM

Pickupen skal nå altså avdukes i fjerde kvartal i år, og GM varsler at de kommer til å begynne å ta imot reservasjoner samtidig. Bilen skal i produksjon mot slutten av 2021, omtrent samtidig som Teslas Cybertruck. Rivians modell er planlagt på veien noen måneder før det.

I tillegg kommer også en pickup-truck i «full størrelse» fra GMs eget Chevrolet-merke, og ikke minst Fords elektriske F-150, men den ble nylig utsatt til midt i 2022.

annonse

Les også