Tek.no

Nyhet

300.000 kontoer hacket. Nintendo beklager

Niklas Plikk, Tek.no
10 Juni 2020 11:02

Spillgiganten Nintendo opplyser at hackere siden april har klart å få adgang til opplysninger fra 300.000 kontoer, inkludert fødselsdatoer og epostadresser.

Ifølge Nintendo skal hackerne ikke ha fått tak i kredittkortdetaljer.

Den første runden med hacking kompromitterte data fra 160.000 brukere, og deretter ble ytterligere 140.000 innbrudd oppdaget.

– Vi beklager dypt å ha forvoldt problemer og bekymringer for våre kunder, skriver Nintendo i en pressemelding tirsdag, og lover å gjøre alt for styrke sikkerheten for å hindre at det skjer igjen.

Hackerne har brutt seg inn i systemet via Nintendo Network ID, som er for Wii U og Nintendo 3DS, og gikk derfra videre til Nintendo-kontoene, som blant annet kan brukes til å kjøpe tjenester og varer på nett.

Brukere meldte fra

Det var omtrent midtveis i april at flere brukere begynte å motta e-poster med advarsler om at noen hadde logget inn på deres kontoer fra en hittil ukjent enhet.

Angriperne hadde brukt tilknyttet kredittinformasjon til å kjøpe spillinnhold, blant annet i Fortnite.

Det spekuleres for øvrig i at Nintendo tidlig mistenkte at noe var i gjære, ettersom de tidligere samme måned oppfordret kundene til å skru på tofaktorautorisering på sin konto – noe som også forhindret vellykket hacking.

Les også
Skal bruke publikumslyder fra Fifa 20 når Premier League åpner opp igjen
annonse

Les også