Tek.no

Nyhet

Så lik er Apples billig-telefon toppmodellene

Vi sammenligner alle spesifikasjonene til Apples ulike iPhoner.

iPhone SE (2. generasjon), iPhone XR og iPhone 11.
Montasje, Tek.no

Denne uken kom «2. generasjon» iPhone SE, telefonen som har vært ryktet siden i fjor høst og som mange har ventet på siden den originale iPhone SE forsvant fra markedet tilbake i september 2018.

Den nye telefonen koster fra 5500 kroner, noe som betyr at Apple nå tilbyr tre ulike telefoner vel under den magiske 10.000-kronersgrensen.

Det kan være vanskelige å holde oversikt over hva som faktisk skiller de forskjellige telefonene, og derfor har vi samlet alle de viktigste egenskapene i en kompakt tabell under i denne saken.

iPhone SE (2. generasjon)
Apple

iPhone SE (2. generasjon)

Nye iPhone SE er Apples aller nyeste og aller billigste iPhone. Den har lånt designet til «gamle» iPhone 8, men mye av innmaten til dagens toppmodeller i iPhone 11- og iPhone 11 Pro-serien.

Om du ikke bryr deg om at ikke panelet strekker seg helt ut til kantene er dette Apple-telefonen som gir deg mest verdi for pengene for tiden. Telefonen har Touch ID, kan brukes til mobilbetaling med Apple Pay, støtter trådløs lading og er bygget etter samme glass- og aluminium-konstruksjon som de dyrere telefonene. Den har Apples aller raskeste systembrikke, og et kamera som kan filme i 4K-oppløsning.

Av åpenbare svakheter mangler kameraet nattmodus. Du kan heller ikke leke deg med animojier eller memojier når du videochatter med venner ettersom frontkameraet ikke har de nødvendige dybdesensorene for dette.

iPhone XR.
Niklas Plikk, Tek.no

iPhone XR

I motsetning til nye iPhone SE ser iPhone XR fra 2018 ut som en helt topp moderne telefon. Det skyldes selvsagt at panelet strekker seg fra kant til kant og dekker hele fronten. Med en iPhone XR kan du bruke animojier og memojier når du videoringer, låse opp telefonen med ansiktet og la det gå litt lenger mellom hver opplading enn med den rimeligere iPhone SE da batteritiden er bedre.

Imidlertid må du ta til takke med forrige generasjon systembrikke, A12 Bionic, og WiFi 5 heller enn WiFi 6. Telefonen veier også over 30 prosent mer enn nye iPhone SE.

Les testen vår av iPhone XR her.

iPhone 11
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

iPhone 11

Særlig kameraet skiller seg positivt ut med iPhone 11 der telefonen byr på vidvinkellinsen til de rimeligere telefonene, samt en ultra vidvinkel-linse.

iPhone 11 har heldekkende skjerm, lengst batteritid av de tre aktuelle modellene, er bedre beskyttet mot vann og kommer selvsagt med den aller nyeste systembrikken og trådløsradioen slik som iPhone SE. Den har også mer arbeidsminne slik at flere apper kan være åpne før telefonen må stenge dem ned.

Les testen vår av iPhone 11 her.

Dette er forskjellen på iPhone SE, iPhone XR og iPhone 11

annonse

Les også