Tek.no

Nyhet

Chilimobil lanserer i Sverige

Byr på helt fri data for bare 399 kroner.

Skjermbilde, Chilimobil.se
29 Apr 2020 17:00

Den norske mobiloperatøren Chilimobil lanserer nå sine første mobilabonnement i Sverige. Der vil svenske kunder kunne få abonnement med helt fri databruk for bare 399 svenske kroner i måneden.

Slike abonnement er det ingen mobiloperatør som byr på i Norge, men i Sverige er mobilabonnement med fri databruk langt mer vanlig. Med 399 kroner legger dog Chilimobil seg hakket under konkurrentene, som ser ut til å tilby det samme til rundt 499 kroner eller oppover.

Prisen på 399 kroner skal visst bare være midlertidig, og øker etter hvert til 449 kroner.

Her i Norge bruker Chilimobil Telias mobilnett, men i Sverige har de inngått samarbeid med mobiloperatøren Tre.

– Vi vil være de mest streamingintensive kundenes beste venn. Med oss kan de fortsette å utvikle sine digitale liv og forhåpentligvis kan vi også hjelpe flere til å bruke så mye data de vil og trenger, sier Hans Carlson i en pressemelding. Carlson skal lede Chilimobils svenske satsing sammen med Fredrik Brunzell og sjefen for Chilimobil i Norge – Lars Ryen Mill.

Store forskjeller på pris mellom landene

Det er ingen overraskelse at de svenske prisene er langt mer gunstige enn det Chilimobil byr på i Norge. Årsaken er rett og slett at de får gunstigere betingelser fra mobiloperatøren i Sverige enn de gjør i Norge, skal vi tro Chilimobil-gründeren Ryen Mill:

Chilimobil-sjefen Lars Ryen Mill.

– Vi vil alltid ha fokus på å være billigst både i Norge og Sverige. At det er en liten prisforskjell i de to markedene er basert på at rammebetingelsene som gis av nettverksoperatøren er forskjellig. I Sverige har man f.eks. 4 forskjellige nettverksoperatører (Telia, Tele2, Telenor og 3) og det gjør at konkurransen er mye sterkere og rammevilkårene bedre for tjenesteleverandører som oss, sier Ryen Mill i en e-post til Tek.no.

Slik skiller de svenske prisene seg fra de norske:

Chilimobil NorgeChilimobil Sverige
1 GB: 149,--
3 GB:199,--
5 GB:249,--
6 GB: - 199,-
7 GB:279,--
10 GB: 299,--
15 GB: 349,--
25 GB: 399,-299,-
Fri data: 499,- *399,-
*Overskrider man 5 GB på én dag blir farten strupet til 3 mbit/s.-

– Chili har avtale med 3 i Sverige og drives av et lokalt team med lokale investorer med bakgrunn fra bl.a. Telia og Halebop som kjenner markedet godt. I tillegg kommer vi til å dele på ressurser og samarbeide om utvikling og lansering av nye tjenester. Slik kan vi holde prisene lavest mulig på begge sider av kjølen, skriver Ryen Mill.

annonse