Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Lanserer «ny» PlayStation 5

Niklas Plikk, Tek.no

Sony skal ha startet produksjonen av en ny utgave av Playstation 5. Den skal angivelig være lettere og enklere å produsere, men prisen er fortsatt høyere enn tidligere.

De nye modellene, internt kalt CFI-1200 A/B, skal være henholdsvis 200 og 300 gram lettere, avhengig av om det er digital eller disk-utgaven. Hvilket vil si at den nye disk-utgaven vil være omtrent samme vekt som den digitale utgaven hadde da de ble lansert. Hva som gjør at de nye utgavene skal bli lettere fremstår uvisst.

Derimot spekulerer Press Start i om Sony også vil ta i bruk et nyere brikkesett, AMD 6nm. Fordi tilgangen er bedre, mener Press Start at dette vil kunne gjøre det enklere å produsere konsollen fortere.

Prisen forblir høyere enn før

Men til tross for at Sony kanskje kan klare å produsere konsollen hurtigere, er det ingen tegn til at de setter ned prisen.

Forrige uke ble det klart at Sony satt opp prisen på PlayStation 5 i en rekke markeder, inkludert i Europa hvor vi ser den største prisøkningen på hele 10 prosent.

Veiledende pris på PlayStation 5 med optisk drev var tidligere 499.99 euro, men har nå økt til 549.99 euro. I Norge har en PlayStation kostet rundt 6000 kroner, hvilket betyr at vi kan regne med en økning på rundt 500 kroner.

Derimot ser det ikke ut som butikkene har satt opp prisene ennå. Da vi kontaktet Komplett, var prisene fortsatt den samme som før:

– Vår pris nå er 5990 kroner. Komplett følger markedet som alle andre aktører, samtidig som vi skal tilby våre kunder lave priser, uttalte kommunikasjonssjef i Komplett, Kristin Hovland, til Tek.no forrige uke.

Det er usikkert når og hvor de nye utgavene vil bli lansert.

Sony PlayStation 5 Digital Edition
Sony PlayStation 5 Digital Edition
annonse