Tek.no

Nyhet

Sony spanderer PS4-spill

Slik at du skal holde deg innendørs.

Skattejegeren Nathan Drake er hovedpersonen i spillserien Uncharted.
Naughty Dog / Sony
Vegar Jansen
15 Apr 2020 12:46

Det svært så smittsomme Covid 19-viruset har snudd opp ned på manges hverdagsliv, og for én gangs skyld kan du sitte inne og spille hele dagen uten at det burde gi deg et fnugg av dårlig samvittighet.

Uheldigvis er det også vår. Med sol og varme – i visse deler av landet, om ikke annet – kan vi forstå at det frister å gå ut og være sosial også.

For å bøte på dette, forsøker nå Sony seg på et «play at home»-initiativ. Målet for dette tiltaket er ganske enkelt å holde deg trygt plantet i sofaen foran TV-en. Dette gjør de i første omgang ved å forsyne deg med noe å spille – vel å merke dersom du har en PlayStation 4 å leke med.

I så fall kan du nå straks* sikre deg to nedlastbare spilltitler uten kostnader: Uncharted: The Nathan Drake Collection og Journey. Disse vil være gratis frem til 5. mai, og når du først har lagt dem til i ditt spillbibliotek, får du også beholde dem etter denne datoen.

*Oppdatert: Gratisperioden starter klokken fem i morgen tidlig, altså 16. april.

Egentlig fire spill

Sony

For de uinnvidde består den første tittelen faktisk av tre spill: Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves og Uncharted 3: Drake’s Deception. Disse er ikke sylferske, men Uncharted-serien har vunnet mange priser og har en stor tilhengerskare.

Den andre gratistittelen, Journey, er også et spill som opprinnelig ble sluppet for PlayStation 3. I dette spesielle indiespillet kan du dessuten treffe på andre spillere.

Hvorvidt Sony kommer til å slippe flere titler etter 5. mai er ikke klart i skrivende stund, men det hadde ikke forundret oss.

Gir også penger

I tillegg til å gi bort titler til spillere, er Sonys tiltak også ment hjelpe de som lager spill. De skal visstnok ha øremerket ti millioner dollar for å støtte sine uavhengige spillutviklingspartnere, ettersom det nå er flere små spillstudioer som nå sliter med økonomien.

For de som har planer om å benytte seg av Sonys gratistilbud, minner selskapet om at nedlastinger kan ta lenger tid enn vanlig for å spare på båndbredden.

Har du ikke PS4? Vel, det finnes da gratisspill for andre plattformer også:

Les også
Dette er spillene som er helt gratis å spille nå
annonse

Les også