Tesla knuser konkurrentene på globale salgstall

Selger tre ganger så mye som nærmeste konkurrent.

Model 3 har vært en stor suksess for Tesla

Denne uken kunne vi melde om at Tesla måtte se seg slått av omtrent hele røkla av konkurrenter på antall solgte biler den siste måneden, og havnet på en nokså uimponerende 26.-plass her til lands.

Litt mer positivt blir det for Tesla i Norge når vi ser på totalt i år, da deres Model 3 havner på en sjette plass, slått av biler som Audi e-tron og Hyundai Kona.

Utenfor Norges grenser går imidlertid salget på skinner, viser tall fra nettstedet EV Sales.

I første halvdel av 2020 (altså frem til juli) har Tesla solgt 179.050 biler globalt sett, og har en markedsandel på 28 prosent blant solgte elbiler. Neste konkurrent på listen er Renault/Nissan-konsernet, med 65.521 biler solgt og 10 prosent markedsandel. Her kan du se topplista:

ProdusentBiler solgt (Q1-Q2 2020)Markedsandel
1.Tesla179.05028
2.Renault/Nissan65.52110
3.Volkswagen Group64.54210
4.BYD46.5547
5.Hyundai/Kia43.6897

José Pontes, som presenterte tallene for EV Sales, sier at Tesla teknisk sett tapte én prosent markedsandel fra første kvartal, men at resultatet fortsatt er fem prosent over 2019-resultatet. Og nærmeste konkurrent, Renault/Nissan, tapte stort i markedsandel fra 13 til 10 prosent. Også Volkswagen-konsernet, som inkluderer eksempelvis Skoda, Audi, Porsche og Volkswagen, tapte markedsandeler.

Tesla har med andre ord en svært sterk posisjon, selv om vi her til lands altså har sett at de har tapt litt i det siste. Så skal det også sies at Tesla Model 3 så langt er den sjette mest solgte bilen i Norge så langt i år, med 1.807 biler solgt ved utgangen av juli.

To nye modeller i år

Model Y.

Tesla har utvidet modellrekka si stort de siste tolv månedene, med lanseringen av både folkemodellen Model 3 og den mer høyreiste Model Y nå sist. Begge disse bilene er både billigere og til dels mer moderne enn sine dyrere søsken, og har nytt stor popularitet.

Det har lenge vært spådd at ettersom flere av de virkelige gigantene i bilbransjen fulgte etter Tesla og begynte å produsere like gode, elektrifiserte biler, så ville nykommeren tape markedsandeler. Så langt har det knapt skjedd.

Det har imidlertid kommet veldig mange konkurrenter på markedet, og flere nyter stor vekst og suksess. Én av de siste er Polestar, som er et avskudd av Volvo-konsernet, og som såvidt rakk å selge 17 biler i juli etter den nylige lanseringen.

Les også
Endelig fikk vi kjøre Polestar 2 i Norge
annonse