Til hovedinnhold

Steam har fått ny flerspillerfunksjon

Med Remote Play Together kan du spille lokal flerspiller med venner over nettet.

Etter en måneds tid i betautgave har nå spill- og spillplattformsprodusenten Valve sluppet en ny flerspillerfunksjon til Steam. Nyvinningen kalles «Remote Play Together» og gjør det mulig for flere samtidige personer å spille typiske partyspill eller lokale samarbeidsspill over nettet.

Med denne funksjonen beholdes de samme fordelene som man ville hatt ved å faktisk spille lokalt – de som inviteres trenger eksempelvis ikke eie eller installere spillet – men medspillerne kan altså befinne seg på helt andre steder rent fysisk.

Det som da skjer er at video, lyd og stemmesamtale vil strømmes mellom spillerne via nettet.

Siden denne typen flerspiller skal kunne gjøres via både vanlig Steam Remote Play på vanlige datamaskiner og Steam Link-appen, skal dette også åpne for muligheten til å bruke vidt forskjellige plattformer.

Ifølge Valve er Steam Remote Play Together støttet over Windows, Linux, macOS, iOS og Android.

Fire eller flere

Å få folk med på spillingen skal ikke være mer komplisert enn å invitere dem ved å høyreklikke navnet deres i vennelista. Ifølge Valve kan opptil fire personer spille samtidig – eller enda flere ved «raske forbindelser», uten at dette utdypes nærmere.

I forbindelse med slippet av den nye flerspillerfunksjonen er det også kjørt i gang et salg på en rekke aktuelle titler med støtte for Remote Play Together.

Les også
Vi har prøvd Google Stadia – spilltjenesten hvor du bare trenger internett og en spillkontroller
annonse