Til hovedinnhold

Helomvendig fra Instagram

Vil likevel ikke selge brukernes bilder.

Niklas Plikk/Instagram/istock 13018527

Instagram forårsaket ramaskrik blant millioner av brukere tirsdag da de annonserte at de endrer brukervilkårene fra 16. januar. Slik de nye vilkårene så ut ville bildene tilhøre Instagram, eid av Facebook, så fort de var lastet opp til Instagrams servere. Ergo kan dine Instagram-bilder videreselges til reklamebyråer og andre selskaper - uten kompensasjon til deg. Stormen på sosiale medier lot ikke vente på seg, og store navn som Forbes.com har spådd at dette kan bety slutten på Instagram.

Bakgrunn: Snart kan Instagram selge bildene dine

Nå legger Instagram seg flate og forsøker hardt å prate seg ut av situasjonen. I en bloggpost på Instagram.com skriver Kevin Systrom, en av grunnleggerne av den populære tjenesten, at de er takknemlige for alle tilbakemeldinger på endringene, men at det er noen detaljer som trenger oppklaring. Systrom ser heller ikke bort fra at brukervilkårene vil redigeres igjen for å unngå misforståelser i fremtiden.

Viktigst av alt er kanskje lovnaden om at endringene i brukervilkårene ikke vil bety at Instagram kommer til å legge beslag på opphavsretten din. "Vi respekterer at det fins kreative kunstere og hobbykunstnere som legger sjela si i å ta gode bilder, og vi respekterer at dine bilder er dine bilder. Punktum," skriver grunnleggeren bastant.

Så gjenstår det bare å se om dette er store ord, eller om Systrom mener alvor. Det er uansett ingen grunn til å slette Instagram-kontoen sin riktig enda.

Les også: Slik er Instagram 3.0

Kilder:
Instagram.com

annonse