Til hovedinnhold

Ubuntu Phone OS kan være på vei

Selskapet bak Ubuntu søker etter forretningsutviklere.

Finn Jarle Kvalheim
Dette konseptbildet viser hvordan Ubuntu kan komme til å se ut på mobilskjermen.
Nokias Linux-mobil N900 kjørte Maemo, et operativsystem som lå nærmere Linux-variantene du kanskje har sett på PC enn mange andre mobile operativsystemer.

Ubuntu er sannsynligvis den mest kjente Linux-varianten som er i bruk i dag. Selv om Linux-variantene er gratis å bruke og består av åpen kildekode, blir mange av dem støttet av programvareselskap. Ubuntus store pådriver heter Canonical, og nå har selskapet ute en litt spesiell jobbannonse.

Annonsen søker nemlig etter en "Business Development Manager", eller en forretningsutvikler for prosjektet Ubuntu Phone OS. Den nye stillingen vil få ansvaret for å promotere den planlagte plattformen ut mot salgskanaler og operatører.

Flere Linux-varianter

Linux på mobilen er ingen nyhet. Både Googles Android og Samsungs Bada er Linux-baserte. Moblin og Maemo fra henholdsvis Intel og Nokia var mobile Linux-varianter som lå langt nærmere operativsystemet slik vi kjenner det på vanlige datamaskiner.

Også Ubuntu har blitt forsøkt tilpasset mobiltelefoner. Ubuntu Mobile ble markedsført frem til 2009. Det fins også en versjon av hele operativsystemet som er tilpasset mobile prosessorer.

En løsning der Ubuntu kjører sammen med Android-mobilens vanlige operativsystem ble også vist frem under mobilmessen Mobile World Congress i år.

(Kilde: slashgear.com)

annonse