Til hovedinnhold

Vi fant MSIs dedikerte spillhovedkort

Spilling er mer enn ren grafikk, sier MSI.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Hannover: MSIs nye hovedkort for spillere er nå offisielt lansert. Ifølge Joran Schoonderwoerd hos MSI, er dette selskapets nye baby og kjæledegge.

Det mest spennende av de nye spillkortene er nok modellen som heter «Z77 GD65 Gaming». Dette kortet basert på basismodellen, som heter Z77 GD65.

Flere designendringer

– Spilling er mer en ren grafikk, så derfor har vi freshet opp hele kortet, sier Schoonderwoerd.

Det han sikter til starter med at de har rensket opp en del på selve kretskortet, ved å fjerne all tekst som ikke er nødvendig. Dermed får man vekk litt av juletre-tendensene.

For å vise at dette er en del av spillsatsningen, har MSI valgt å gi hovedkortet en rød stripe. Denne er av samme typen som den gule stripen vi for eksempel finner på selskapets Lightning-serie.

Kjøleribbene på spenningsregulatorene rundt prosessoren har fått en drageprofil, et motiv vi finner flere steder på hovedkortet ellers.

Optimalisert minnestyring

For å rendyrke spillprofilen, har MSI tatt i bruk en nettverksbrikke fra Killer, i form av modellen E2200. Ifølge Schoonderwoerd hjelper det ikke med lekker grafikk, i all den tid du blir skutt ned på slagmarken grunnet dårlig nettverksforbindelse.

På lydsiden har MSI gått for Creatives «Sound Blaster Cinema».

Minnestyringen har fått seg en oppjustering også. Disse optimaliseringene skal være av samme typen som kommer med Intels neste prosessorarkitektur, Haswell, og Schoonderwoerd bekrefter at GD65 Gaming vil støtte Haswell-prosessorene når disse kommer.

Schoonderwoerd synes samtidig det ikke er noe galt i å lansere enda et Z77-kort på markedet nå, tre måneder før de nye Haswell-prosessorene er ventet. For selv om det kommer noe nytt på markedet, regner MSI med at Z77-kortet vil ha en levetid på enda ett års tid.

MSI har også vist frem en dedikert spillmaskin:
Tidligere denne uken slapp de alt-i-ett-maskin med god kraft »

Vi er på Facebook!
annonse