Til hovedinnhold
NyhetVizio slipper ultrabred flatskjerm

Vizio slipper sin ultrabrede flatskjerm

Stor og brutal TV får stor og brutal prislapp.

Vizio lanserer en superbred HDTV ved navn CinemaWide. Flatskjermen har et sideforhold på 21:9 – i motsetning til tradisjonelle fjernsyn med 16:9.

21:9 er veldig bredt, og egner seg bedre for spillefilmer som er skutt med sideforhold på 2.39:1. 16:9 har vært optimalt for TV-sendinger og filmer spilt inn i 1.85:1, og har gitt filmer med bredere format svarte kanter oppe og nede.

Smart og bred

CinemaWide har en størrelse på 58 tommer, mens utgaver på 50 og 71 tommer er under planlegging. Oppløsningen er 2560x1080 piksler, og oppdateringsfrekvensen er 120 Hz.

Det LCD-baserte panelet er belyst av kant-LED, og ellers benytter TV-en seg av passiv 3D-teknologi. 5 HDMI-kontakter følger også med.

Mens filmer med bredt format nå fyller ut hele skjermen, vil smalere film og video ha loddrette, svarte kanter på sidene. Her kan man for eksempel bruke den ledige plassen til å vise Facebook, Twitter og andre apper man får fra Vizios Internet Apps-plattform.

Pris og tilgjengelighet

CinemaWide får en prislapp på 3500 dollar, eller over 20 000 kroner, og lanseres på det nord-amerikanske markedet i mars.

Når eller om TV-en kommer til Norge, eller blir spesialimportert av forhandlere, er ennå ukjent. Uansett hvordan man får tak i TV-en blir den en god del dyrere her til lands på grunn av merverdiavgiften.

Se en promoteringsvideo av CinemaWide på YouTube:

(Kilde: Vizio)

annonse