Nyhet

ZTE lanserer billig kraftplugg

Mimosa X gir deg to kjerner og stor høyoppløst skjerm ned mot 2000 kroner.

ZTE Mimosa X

Størrelse: Ukjent
Vekt: Ukjent
Skjerm: 4,3 tommer, 540 x 960 piksler, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 4.0
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 21 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler
Maskinvare: Nvidia Tegra 2, To kjerner @ 1 GHz, Nvidia Icera 450, Nvidia Geforce GPU
Minnekort: 4 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth A2DP, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: Ukjent
Forventet pris ved lansering: Under 2300 kroner
Tilgjengelig i Norge: 2. kvartal

Mobilprodusentene kappes om å slippe nye modeller frem mot mobilmessen Mobile World Congress. I dag lanserer ZTE en ny Android-telefon som har fått navnet Mimosa X.

Mimosa X kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich fra lansering. ZTE har ofte lansert telefoner med relativt få tilpasninger i menysystemet. Pressebildene av den nye telefonen viser en skjerm som ser ut til å kjøre Android med svært mange endringer. Om disse endringene også fins i det endelige produktet vet vi ikke.

I tillegg til nyeste Android har Mimosa X relativt rask innmat, selv om plattformen den er bygget på er litt aldrende. Det er nemlig Nvidias Tegra 2-brikke som står i Mimosa X. Den første telefonen som kunne vise til Tegra 2-brikke var LGs Optimus 2X som ble lansert helt på slutten av 2010.

– Tar lyd og video på alvor

I tillegg til å være greit motorisert skal Mimosa X ta lyd og video på alvor ifølge pressemeldingen. Lydoverføring i stereo over Bluetooth og Dolby Mobile nevnes som eksempler på lydteknologi som er støttet av Mimosa X.

Støtte for høyoppløst video er også på plass. Om du vil dele videoen støtter telefonen DLNA for trådløs overføring til en TV eller annen mottaker som støtter standarden.

ZTE har fått plass til en relativt høyoppløst skjerm i Mimosa X. Her er det 540 x 960 piksler over 4,3 tommer overflate som gjelder, i stedet for den tradisjonelle oppløsningen på 480 x 800 punkter.

Nvidia i alle ledd

Mimosa X skal være den første telefonen som bruker Nvidia-produkter i alle ledd. Systembrikken Tegra 2 er som nevnt ganske utbredt, men radiobrikken Icera 450 er helt ny.

Maksimalt skal Icera 450 kunne støtte hastigheter i 3G-nettet på inntil 28 Mbps, men foreløpig ser det ut til at Mimosa X vil ha maksimal nedlastingshastighet på 21 Mbps. De norske 3G-nettene støtter uansett ikke mer enn 21 Mbps for øyeblikket.

Kan bli en budsjettvinner

ZTE har ikke offentliggjort endelig pris eller dato for Mimosa X ennå, men telefonen skal være i salg i løpet av andre kvartal. ZTE pleier også å være svært aggressive på pris, og kilder i selskapet antyder at telefonen kan lande et sted under 2300 kroner når den kommer i salg.

Dersom Mimosa X blir så billig som vi får antydet kan den bli en vinner blant de nest rimeligste Android-telefonene. Foreløpig har ingen telefoner med tilsvarende spesifikasjoner kommet ned under 2500 kroner.

(Kilder: pressemelding, betanews.com)

Les også
Slik blir Mobile World Congress
annonse