Til hovedinnhold

55 tommer trådløs 3DTV

Haier viser ny skjerminnovasjon.

På CES 2012 viste kinesiske Haier frem en rekke innovasjoner som vi har skrevet om tidligere – deriblant tankekraft som fjernkontroll og en gjennomsiktig TV. En annen nyvinning de viste frem var en trådløs 3DTV på hele 55 tommer.

Prototypen blir kalt "Completely Wireless TV" – noe som innebærer at både elektrisitet og videosignaler blir overført til TV-en uten hjelp av kabler.

Trådløse teknologier

Videosignaler blir overført til den LCD-baserte TV-en via WHDI, som står for Wireless Home Digital Interface. WHDI er en trådløs overføringsstandard med høy hastighet for HD-video.

Strømmen overføres til TV-en ved hjelp av magnetisk resonans i et spesifikt frekvensområde. I praksis betyr dette at det sitter en sender i boksen som TV-en står plassert på, og som sender strøm til en mottakerspole i bunnen av TV-en. Ifølge Haier er avstanden mellom sender og mottaker 20 cm

Økt størrelse

Haier har tidligere vist frem en 32 tommer stor trådløs TV, men en modell på 55 tommer er mer imponerende – både med tanke på selve størrelsen, men også fordi den krever mer strøm og har muligheten til å vise innhold i stereoskopisk 3D.

Per nåværende tidspunkt har ikke Haier umiddelbare planer om å gjøre det trådløse produktet kommersielt tilgjengelig for massene, men det gjenstår å se hva fremtiden vil bringe.

(Kilde: Tech-On!)

Lyst til å finne ut hva mer som ble vist frem på CES?
Her finner du alle CES-sakene våre

annonse