Til hovedinnhold

– Menn søker mest på nett

Nordmenn er avhengige av sitt daglige søk.

Nesten 3 millioner nordmenn bruker en søkemotor ukentlig. 2,2 millioner minst én gang om dagen. Det viser en fersk undersøkelse utført av InFact på vegne av den norske søkemotoren Kvasir.

Ingrid Støver Jensen, produktsjef for norske Kvasir. Foto: Tommy Brakstad

Nordmenn har trolig aldri før vært så aktive informasjonskonsumenter som i dag. Med all verdens informasjon tilgjengelig på Internett er søkemotorene et helt nødvendig verktøy for å orientere oss.

- 8 av 10 oppgir at de bruker en søkemotor ukentlig, 6 av 10 hver eneste dag. Det informasjonssamfunnet vi har i dag har gjort søkemotorer til en helt grunnleggende samfunnsinfrastruktur, mener Ingrid Støver Jensen, produktsjef for norske Kvasir i en melding.

Menn søker mer enn kvinner
Undersøkelsen viser også at søkemotorer er den mest brukte måten å finne frem til informasjon på Internett på. 64 prosent av oss sverger til dette. I motsatt ende oppgir 6,8 prosent at de kun besøker nettsider de husker fra før. Det er de mellom 25 og 39 som i størst grad bruker søk som viktigste navigasjonsvei.

- Undersøkelsen viser at flertallet av nordmenn er blitt avanserte nettbrukere. Det er interessante ulikheter mellom kjønn og regioner. Menn søker mer enn kvinner og Oslofolk i langt større grad enn vestlendinger. Trenden styrkes også ved at det er klart flest kvinner som kun besøker nettsider de husker, sier Støver Jensen i meldingen.

Størst bruk på ukedager
Kvasir ble lansert i 1995 og er i dag den eneste norske søkemotoren. Bare denne ene søkemotoren har 800 000 unike daglige brukere. I tillegg bruker mange amerikanske søkemotorer som Yahoo, Google og Bing.

- Den største mengden søk gjøres fra mandag til fredag, med en topp rundt lunsjtider samt på kveldstid, kanskje når folk samtidig ser på TV. Bruken er noe lavere i helgene, forklarer Støver Jensen i meldingn.

Undersøkelsen bekrefter påstanden. 53 prosent oppgir nemlig at vi bruker Internett til private formål i arbeidstiden. Bare 21 prosent svarer at de ikke gjør det.

- Mer enn halvparten av nordmenn bruker Internett privat i arbeidstiden. Det har selvsagt noe med tilgjengelighet å gjøre, men mange bruker kanskje nettet for å ta en liten mental pause fra jobben, sier Støver Jensen.

annonse