Til hovedinnhold

USA vil bombe hackere

Det amerikanske forsvarsdepartementet, som har hovedsete i Pentagon, har bestemt seg for at angrep via Internett er en form for krigserklæring. Dette innebærer at forsøk på sabotere for eksempel infrastruktur som strømnett via Internett kan bli møtt med militær makt.

Den gjennomsnittlige anti-amerikanske hackeren kan med andre ord puste lettet ut og slippe å uroe seg for at bomber skal falle ned på huset han sitter i, men for mer alvorlige forbrytelser kan det altså vente mer alvorlige følger.

Øye for øye?

Hvordan USA har tenkt til å gjenkjenne digitale angripere og beordre militære angrep er ennå uvisst, men de skal visstnok jobbe med et konsesus blant sine allierte på dette feltet.

Spørsmål om i hvor stor grad man skal gjengjelde er også viktig. Hvordan skal man bedømme hvor mye et digitalt angrep er "verdt" i valuta som kuler og krutt? En mulighet kan for eksempel være at USA bomber en fiendes flyplass hvis de først har slått ut amerikanske flykontrollmekanismer via nett.

Spørsmålene får vi overlate til USA og deres allierte enn så lenge. Pentagons nye retningslinjer er en del av deres nye nettstrategi som skal bli publisert senere i juni.

Din mening

Hva syns du om den nye beslutningen til Pentagon? Er det å skyte spurv med kanon, eller er det et nødvendig skritt for krigføring i dagens informasjonssamfunn? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: The Wall Street Journal)

Les også
Dette er ordene du ikke bør bruke på Twitter og Facebook
Les også
Kastet ut av USA etter spøk på Twitter
Les også
Virus rammer militære dronefly
Les også
Våpenkappløp i cyberspace
Les også
Taktilt belte veileder soldater
Les også
LulzSec og Anonymous erklærer krig
Les også
USA vil bygge skygge-nettverk
Les også
– USA bruker hackere i krig
Les også
Får ikke si “Twitter” og “Facebook” på TV
Les også
Nord-Korea ruster til cyber-krig
Les også
Sony ble hacket igjen
Les også
– Internett er vilt og anarkistisk
Les også
Åpner for full krig mot fildelere
Les også
Vil forby trådløst nett på skoler
Les også
Twitter eksploderte etter bin Laden-død
annonse