Tek.no

Nyhet

Star Wars i 3D får dato

7 Mar 2011 10:03

For et par år siden kunne George Lucas hinte til at Star Wars-filmene var på vei i 3D. I høst ble dette formelt bekreftet av LucasFilm, og nå har det endelig kommet en offisiell dato for når den første episoden i sagaen – The Phantom Menace – kommer på kino i tre dimensjoner.

Datoen er satt til 10. februar 2012, altså litt under ett år fra nå. Det er ennå ikke bekreftet om dette er en internasjonal premieredato eller om det gjelder bare for USA. The Phantom Menace vil være den første Star Wars-filmen som blir sluppet i 3D, og skal senere bli fulgt av oppfølgerne (og forgjengerne).

Spørsmål om kvaliteten

Star Wars-filmene ble ikke spilt inn i 3D, og vi har tidligere sett mer eller mindre elendige eksempler på bildekvalitet i filmer som har blitt konvertert fra 2D til 3D på kino, først og fremst Clash of the Titans og The Last Airbender.

Industrial Light & Magic har ansvaret for konversjonen av Star Wars-filmene, og i følge dem blir det benyttet siste skrik innen teknologi i den vanskelige overføringsprosessen. De skal visstnok ta seg god tid for å få resultatet til å bli bra, og dette lover i så fall godt – selv om det gjenstår en viss skepsis.

(Kilde: What Hi-Fi?)

Les også
Titanic slippes i 3D
Les også
Kinosete drar deg inn i handlingen
Les også
Star Wars på Blu-ray nærmer seg
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
Sony går for passiv 3D?
Les også
Sony viser tennis i 3D
Les også
Family Guy + Star Wars = sant
Les også
Boba Fett-hodetelefoner
Les også
Star Wars kommer på Blu-ray
Les også
Star Wars i 3D
annonse