Tek.no

Nyhet

Topp tre nettkjendiser

Ole Morten Knudsen
29 Aug 2007 15:00

På topp tre over de største kjendisene på nett har vi samlet noen evige klassiskere.
Disse menneskene er hva vi virkelig kan kalle nettfenomener, og de fikk tilværelsen snudd opp ned på grunn av noen enkle tastetrykk.
Ikke alle ble like fornøyde med den nyervervede kjendisstatusen.
Les også:
Lett fra nett.
Moro fra Opplysningen.
Snakk med englene på nett.

3    Judson Laipply

Judson Laipply er amerikansk komiker og den eneste i verden som kan føre opp på CV-en at han har den mest sette videoen på YouTube noensinne.

Hans komiske rutine "Evolution of Dance" er sett mer enn 56 millioner ganger.

Det er kanskje ikke uten grunn som du selv kan se her:

"Evolution of Dance" er egentlig en del av et lengre show Laipply fremførte, men det var denne delen som ble mest populær. Noen studenter overtalte Laipply til å legge ut sekvensen på YouTube og det angrer han nok ikke på siden han i ettertid har blitt en verdenskjent komiker på grunn av dette.

2.    Numa Numa

Mange har forsøkt og mange har blitt vellykket, men få har blitt like kjente for å mime til en sang som Gary Brolsma. Han la ut en video av seg selv mens han mimer til sangen "Dragostea din tei".

Videoen er en av verdens mest sette og ga Brolsman psykiske problemer på grunn av den store oppmerksomheten.

Han kom seg derimot fort ut av depresjonen og skapte en ny versjon kalt "New Numa". Den ble ikke like populær som originalen, men trolig kan få slå nettopp den:

1    Star Wars kid

På toppen av vår liste troner verdens mest sette nettvideo noensinne. Trolig har denne videoen blitt sett av milliarder av mennesker og det har blitt skapt en rekke parodier og versjoner av denne.

Historien bak videoen er dessverre ikke like morsom som videoen selv.

Kanadiske Ghyslain Raza filmet seg selv en dag da han imiterte en karakter fra filmen Star Wars som slåss med lyssabelen sin. Han glemte filmen som senere ble funnet, ble digitalisert og spredd på nett av noen klassekamerater. Følgene dette skulle få kunne de nok ikke ha forutsett.

Filmen ble raskt spredd over hele verden og Raza selv måtte få privatlærer hjemme da både skolen og hele verden lo av han. Raza sine foreldre saksøkte tre av klassekammeratene, og etter et forlik fikk han to millioner kroner i erstatning for skaden.

På tross av denne triste historien er likevel videoen ubettalelig:

Vet du om noen videoer som burde ha vært på listen så ikke nøl med å si ifra i kommentarfeltet nedenfor artikkelen.

annonse

Les også