Til hovedinnhold

Microsofts appstore én måned unna

Appstore er den virtuelle butikken som lar Iphone-brukere laste ned nye programmer til sine mobiler. I løpet av de drøyt seks månedene siden lanseringen er over 500 millioner applikasjoner lastet ned herfra.
Da sier det seg for så vidt selv at Microsoft og andre mobilaktører vil gjøre det samme. I løpet av den neste måneden skal derfor Microsoft lansere Skymarket, som er navnet på selskapets mobilbutikk.
Mye nytt
Under Mobile World Congress i Barcelona den 16. – 19. februar skal Microsoft tydeligvis ha storlansering, for i tillegg til å lansere Skymarket vil selskapet også presentere Windows Mobile versjon 6.5.


Dette er en lenge etterlengtet oppgradering av det mobile operativsystemet til selskapet og skal blant annet gi et langt mer forseggjort brukergrensesnitt. Det er også ting som tyder på at dette vil gi Zune-funksjonalitet til Windows-mobiler. Zune er navnet på MP3-spilleren til Microsoft.
Av andre ting som forventes lansert av Microsoft på Mobile World Congress er Skybox og Skyline. Mobiltjenestene er henholdsvis en versjon av Apples Mobileme, som gir avansert synkroniseringsmuligheter, og bedre Exchange-støtte på mobilen, ifølge Slashphone.
Mobilen.no vil selvsagt være på plass i Barcelona og vi vil følge Microsofts lansering.

Mer om
annonse