Tek.no

Nyhet

Sommerkupp på mobil

30 Juni 2009 06:00

Når feriepengene klør i lomma, er det for mange tid for å kjøpe seg en ny mobil å leke seg med i sommerferien. Da er det imidlertid viktig å ikke la hetebølgen ta overhånd og gå for det første tilbudet du finner. Det kan nemlig være store summer å spare på å titte litt rundt og sammenligne priser.

Vi har tatt en titt på prisene på ti populære mobiltelefoner uten abonnement og plukket ut de beste og dårligste kjøpene vi kunne finne akkurat nå. Det er imidlertid verdt å merke seg at dette raskt kan endre seg, det kan fort dukke opp et bedre kampanjetilbud hos andre butikker i morgen.

Prissammenligning

Vi kan heller ikke garantere at det ikke finnes butikker med enda bedre priser der ute, men vi har sammenlignet priser med hjelp av dinpris.no, kelkoo.no, amobils prisguide og Teknofils prissammenligning. I tillegg har vi vært inne og sjekket priser hos en del store kjeder som Elkjøp og Expert.

Her er prisene vi har innhentet, og det er ingen tvil om at du på enkelte mobiler kan gjøre knallkjøp:

Vi understreker at dette ikke er noen generell prissammenligning av ulike nettbutikker, men kun en sammenligning av priser på noen utvalgte produkter.

Megastore.no utmerker seg ofte med lavest pris på mobil uten abonnement, men det er verdt å sjekke at du får med norske menyer før du handler. Mobiltelefone sendes fra Megastore i Sverige, og på enkelte modeller kan det mangle norske menyer, selv om dette vanligvis ikke er tilfelle. Dette sjekker du enklest ved å ta en telefon til kundeservice før du bestiller.

Ofte ligger neste pris i sammenligningen bare noen kroner under, så er du i tvil, kan du jo heller bare gå for den nest billigste butikken.

Også Pixmania.no utmerker seg også positivt med flere gode priser. Ellers kan det lønne seg å sjekke Elkjøp eller Lefdal, for har de kampanjetilbud, hender det at de klarer å legge seg lavere enn de tradisjonelt billigste nettbutikkene.

Ekstremt høye priser

Når det gjelder de dyreste butikkene, burde det vel egentlig være unødvendig å si at det gjerne ikke er i en postordrebutikk for klær du bør gå for å kjøpe deg ny mobil. At Ellos har såpass mye høyere priser enn konkurrentene, er likevel ille. På Samsung Ultra Touch og Sony Ericsson W995 er prisene henholdsvis 2300 kroner og 2024 kroner dyrere enn de laveste prisene vi fant.


Best Buy og Dataspesialisten hadde heller ikke særlig gode priser på mobilene vi har sammenlignet. Her var riktignok ikke prisforskjellen like store som hos Ellos, men det kunne fort bli nærmere 1000 kroner dyrere å handle også i disse butikkene.
Det er også verdt å huske på at den aller rimligste prisen ikke er alt. For det første kan fraktprisen variere, slik at dette bildet endrer seg noe. For det andre er det viktig å velge en butikk som har godt rykte. Du kan gjerne finne andre kunders kommentarer  om alt fra leveringtid til kundeservice i prisguidene.
Uansett konkurrerer butikkene stort om kundene i sommervarmen, så det kan lønne seg å holde øynene åpne for gode kampanjetilbud. Ellers har vi tidligere sett på at det kan være ytterligere mye å spare på å handle brukt mobil, selv om mange av telefonene som selges privat er nesten nye og med full garanti og kvittering som bekrefter kjøpsdato.
Les mer om kupp på bruktmobil.

Les også
Vinneren avslørt
Les også
Ny LG-mobil i 21:9-format
Les også
iPhone 3GS sliter i varmen
Les også
Kupp på bruktmobil
annonse

Les også