Til hovedinnhold

Her er verdens første TLC SSD

OCZ viser stolt frem sin fremtidige modell.

Hardware/Las Vegas: På årets CES-messe viser OCZ frem det som blir verdens første TLC-baserte SSD i salg myntet på forbrukere.

TLC-baserte SSD-er benytter minnebrikker som lagrer tre bit med data i hver celle, mot dagens vanlige MLC-minne som lagrer to bit i hver celle. Mer data i hver celle gjør at kostnaden til en SSD kan kutten ganske betraktelig, og det har lenge vært spekulert i at TLC-minne alene dra ned prisene med så mye som 30 prosent. Det er imidlertid ikke OCZ helt sikre på foreløpig.

– Hvordan TLC-minnet vil påvirke prisen vet vi rett og slett ikke, kan Joost van Leeuwen, markedsdirektør i OCZ, fortelle.

– Minne er en råvare vi ikke har full kontroll på. Det er et hav av faktorer som påvirker prisen, blant annet produksjonskapasitet og etterspørsel. Vi vet foreløpig ikke når denne SSD-en er klar for salg, og vi vet heller ikke hva den da vil koste, sier han.

Basert på en OCZ-platform

Den nye SSD-en, som foreløpig ikke bærer noe navn, er basert på Indilinx Everest-kontrolleren vi så i OCZ Octane. Dette er en kontroller som OCZ selv har vært med på å utvikle.

Vi blir lovet at SSD-en skal kunne dra unna opp mot 500 MB/s og holde 30 000 IOPS under bruk, men mye her er fortsatt ukjent. Produktet er fortsatt under utvikling, så for alt vi vet kan disse tallene svinge før den faktisk kommer i produksjon.

Men at TLC minne har potensialet til å senke SSD-prisene skal vi på ingen måte utelukke, dette er tross alt den første modellen som er vist frem. Som med hele SSD-markedet er det forsatt en vei å gå for å få forbrukerne til å godta overgangen.

annonse