Tek.no

Nyhet

Hackerne kan ha kopiert hele telefonen til Kate Upton

Ikke bare private bilder på ville veier.

Shutterstock
9 Sept 2014 15:30

I forrige uke ble over hundre kvinnelige kjendiser frastjålet private bilder fra telefonene sine, som raskt ble publisert og spredt via anonyme nettfora som 4Chan. Det ble først antatt at hackerne hadde utnyttet en svakhet i iCloud for å stjele bildene, men Apple avkreftet senere dette.

Nå verserer nye teorier om at et av kjendisofrene – modellen Kate Upton – kan ha fått frastjålet alt av innhold på telefonen sin. Analyser gjort av lekkasjebildene skal ha vist at hackerne brukte samme program som myndighetene gjør når de vil bryte seg inn på telefonene til mistenkte i kriminalsaker.

Kan ha både videoer, kontakter og tekstmeldinger

Programvaren heter «Elcomsoft Phone Password Breaker», eller bare EPPB. Den brukes av myndighetene og etterforskere når de vil bryte seg inn på telefonen til en mistenkt, for å kopiere over alt innhold som eventuelt kan være bevis i en etterforskningssak.

I motsetning til de tidligere metodene, der man antok at hackerne gjorde et såkalt «brute force»-angrep for å få tilgang til passord og brukernavn, så vil man med dette programmet få tilgang til alt innholdet på telefonen.

Det betyr at hackerne også kan sitte på private videoer, tekstmeldinger, kontakter og applikasjonsdata fra Kate Uptons telefon. Foreløpig er ingen tatt for bildetyveriene, og følgelig kan denne informasjonen brukes til å finne ytterligere mål – eller for eksempel utpressing.

Les mer om hvorfor man tror EPPB-verktøyet ble brukt på Wired.com.

Skypes Twitter-konto ble hacket:
Advarte følgerne mot Microsoft-tjenester »

annonse

Les også