Til hovedinnhold

– Apples iWatch passer på at du ikke blir solbrent

Analytiker hevder Apples smartklokke vil få innebygget UV-sensor.

Apples fremtidige smartklokke, «iWatch», kan bli utstyrt med UV-sensor. Det hevder Blayne Curtis i analysebyrået Barclays, ifølge Apple Insider.

Dermed kan lysømfintlige Apple-kunder snart gå fremtiden enda litt lysere – men tryggere – i møte.

Lys fremtid for «iWatch»

Bruksområdet blir dermed utvidet for dingsen mange ser for seg som et mobilkommuniserende armbånd med skjerm, kanskje best visualisert av designeren Todd Hamilton.

Et annet konseptbilde av iWatch, laget av den danske industridesigneren Esben Oxholm.Foto: Esben Oxholm

Hvis Barclays-analytikeren har rett, vil måling av UV-stråler i iWatch sannsynligvis gjøres ved hjelp av nye UV-sensorer fra det amerikanske selskapet Silicon Labs, som hevder de har utviklet bransjens første digitale UV-sensor på én brikke.

«Disse brikkene måler UV-stråling for å hjelpe dem som har høy risiko for å bli solbrent eller gjerne vil beskytte seg mot for mye soling», sier Curtis. Han tror brikken kan bli interessant for smartklokkeprodusenter som vil differensiere seg i et trangt marked.

Allsidig brikke

Men nyvinningen fra Silicon Labs har flere egenskaper enn UV-måling. Den to millimeter store brikken kan måle pulsen, oksygenet i blodet, og den kan fungere som avstandsføler og bevegelsessensor ved hjelp av infrarødt lys og omgivelseslys. Det har lenge vært spekulert i om Apple med iWatch ville fri til pulsmålermarkedet, ettersom Apple de siste månedene har rekruttert flere tidligere sjefer fra teknologiselskapet Masimo – et selskap som også leverer sensorer som kan måle puls og oksygennivå.

Mye taler uansett for at smartklokken får et tydelig helsefokus.

Blayne Curtis tror Silicon Labs kan selge brikker for fire millioner dollar til Apple i år, og han anslår at Apple kan selge så mange som 10 millioner smartklokker fram mot årsskiftet dersom "iWatch" kommer i salg senere i år, som antatt.

Sjekk de siste ryktene om Apple iWatch her:
– iWatch blir enklere enn først antatt

Få også med deg de siste iPhone 6-ryktene her »

(Kilde: Apple Insider)

Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
– Apple iWatch kommer i oktober
Les også
Dette tror vi Apple lanserer
Les også
– iWatch blir enklere enn først antatt
Les også
iWatch kan komme i 2014
annonse