Til hovedinnhold

Nå blir Netflix mye større i Europa

Får langt over dobbelt så mange potensielle kunder.

Twin Design / Shutterstock 170322269

Norge var veldig tidlig ute med å få Netflix hvis vi sammenlikner oss med resten av Europa. Hit kom nemlig tjenesten allerede på høstparten av 2012, nesten et år før det den fant veien til Nederland, og kun Storbritannia og Irland var tidligere ute. Resten av kontinentet mangler imidlertid fortsatt tilgang den dag i dag.

Nå skal dette endres på. Ryktene om en større utvidelse i Europa har versert en god stund, og i dag bekreftet selskapet via sin offisielle Twitter-konto at en rekke nye land blir tatt inn i varmen i løpet av 2014.

Mer enn dobbelt så mange mulige kunder

Tyskland, Frankrike, Sveits, Østerrike, Belgia og Luxembourg er alle nevnt som nye områder hvor Netflix åpner butikken i løpet av 2014. Utvidelsen omfatter dermed hele 175 millioner mennesker. Det betyr at Netflix langt over dobler sin potensielle kundebase i Europa, hvor de i skrivende stund kun funnes i land med knapt 113 millioner innbyggere sammenlagt.

Dette er nok godt nytt for befolkningen på kontinentet, i alle fall hvis Netflix klarer å gi dem et like mye bedre tilbud enn konkurrentene som de gjør i Norge.

Nå har riktig nok muligheten til å omgå regionsperringer ved hjelp av nettlesertillegg og VPN eksistert en stund, men flertallet venter likevel til tjenesten kommer til sitt eget hjemland før de melder seg på.

Hissig konkurranse

For TV-leverandører rundt om i Europa kan nok nyheten bli mottatt med en litt kjøligere mine. Reuters melder nemlig at det nederlandske kabel-TV-selskapet Ziggo mistet 16 000 av sine abonnenter bare første kvartal i år, noe de begrunnet med økt konkurranse fra nettopp strømmeselskaper som Netflix. Tjenesten har nemlig slått godt an i landet, og ett analysebyrå anslår at en halv million nederlendere er abonnenter allerede.

Reuters forteller også at TV-operatører allerede har begynt å ruste seg til kamp mot tjenesten; og for eksempel har den tyske leverandøren ProSiebenSat1 nesten halvert prisen for sin strømmetjeneste det siste året – til knapt 8 Euro, som er såvidt billigere enn Netflix-prisen i Nederland.

Nettpirater har lenge sagt de savner lovlige alternativer:
Men har Netflix torpedert piratkopieringen? (Ekstra) »

(Kilde: Twitter, Reuters)

annonse