Nyhet

Er du avhengig av mobilen din?

Denne appen forteller deg nøyaktig hvor mye tid du kaster bort hver dag.

Er du som oss har du alltid telefonen med deg i lomma. Hver gang kjedsomheten melder seg, drar vi den opp for å bli underholdt.

Trolig gjør vi dette altfor mye, og burde heller brukt oppmerksomheten vi vier til vår lille mobilskjerm på noe helt annet. Nå har det dukket opp en ny applikasjon på markedet som forteller oss akkurat hvor mye tid vi bruker på mobiltelefonen, og om det er for mye eller ei.

Gir deg poeng for mobilbruk

Foto: Menthal

Appen heter Menthal, og så fort den er lastet ned vil den ligge i bakgrunnen for å måle alt du gjør. Den kan så fortelle deg hvor mange telefonsamtaler du har hatt, hvor mye tid du har kastet bort på Facebook og hvor mange ganger du åpnet opp favorittspillet ditt.

Hver dag gir den deg poeng fra 0 til 100, basert på hvor mye du har brukt telefonen. Desto høyere poengsum jo mer avhengig av telefonen er du.

Foto: Menthal

De som har installert Menthal-appen bruker i gjennomsnitt rundt tre timer hver eneste dag på mobilen, forteller Menthal-skaperen Alexander Markowitz til Wall Street Journal. Omtrent hvert syvende minutt tar de opp telefonen av lomma for å enten sjekke klokka, varslinger eller nyheter.

Bare for Android

Menthal er foreløpig kun tilgjengelig for Android-brukere, ettersom Apples iOS ikke lar apper ligge i bakgrunnen og måle bruk av andre apper. Det kan hende dette endrer seg i iOS 8.

Appen kan lastes ned til Android-telefonen din fra Google Play, helt gratis.

En undersøkelse viser at mange er blitt avhengige av mobilen:
Mange får angst av å glemme igjen mobilen »

(Kilde: Wall Street Journal)

Les også
Smartmobilen betyr alt
Les også
iPhone fortsatt først i app-køen
Les også
Derfor ødelegger mobilen nattesøvnen
Les også
– Mobilen visker ut skillet mellom jobb og privatliv
Les også
Får angst av å glemme igjen mobilen
annonse