Tek.no

Nyhet

Ville du bodd her?

Franske arkitekter vil bygge leiligheter i ubrukte VM-stadioner.

1week1project
22 Juli 2014 10:05

Hver gang et land har hatt æren av å arrangere et av verdens store idrettsarrangementer som, VM eller OL, sitter det igjen med det samme problemet: Hva i all verden skal arenaene nå benyttes til?

Et par franske arkitekter har imidlertid planer om å fri VM-verten Brasil for slikt hodebry, ved å foreslå å bygge om stadiene til gigantiske leilighetskomplekser. Dette skriver Gizmodo.

Store, fargesprakende blokker

Prosjektet kalles Casa Futebol, og er unnfanget av de to franske arkitektene Axel de Stampa og Sylvain Macaux. De to jobber sammen i et større prosjekt de kaller 1week1project, som går ut på at de hver uke forsøker å løse et åpent, arkitektonisk problem.

Arena das Dunas i Natal som leilighetskompleks.Foto: 1week1project

Navnet på dette prosjektet kan ganske enkelt oversettes med «Fotball-hjem», og er akkurat det det høres ut som: Boliger som er bygget i de forhenværende VM-stadionene.

Leilighetene ser ut som en slags form for gigantiske, fargesprakende legoklosser stablet oppå hverandre, med avrundede former og åpne fasader.

På konseptbildene er disse stablet innimellom betongpillarene i stadionene. I realiteten vil det imidlertid være en stor utfordring å bygge leiligheter på denne måten, ettersom den opprinnelige bygningen ikke nødvendigvis tåler vekten av «klossene».

Ville dekket et stort behov

Kart som viser hvor de 12 stadionene ligger.Foto: 1week1project

Det ble totalt bygget 12 stadier i Brasil i anledning det nylig avholdte verdensmesterskapet i fotball. Flere av dem er for store til å kunne driftes av brasilianske fotballklubber, noe som i verste fall kan føre til at de står brakke.

Et prosjekt som Casa Futebol kan derimot være en løsning som dekker Brasils skrikende behov for billige leiligheter, som kan huse landets voksende middelklasse.

Alle bildene fra prosjektet kan sees nederst i saken!

Det finnes mange sprø boligprosjekter:
Dette er fremtidens undervannsby! »

(Kilde: 1week1project via Gizmodo)

annonse

Les også