Til hovedinnhold

Priskrig på feriesurfing

Mobiloperatørene slåss om å ha lavest datapriser i EU.
Foreløpig er det en kontantkortaktør som er billigst.

iStockphoto/gaspr13

Tidligere har Netcom, Telenor og One Call annonsert at de setter ned prisene for surfing i EU. Nå følger Chess og Chili Mobil etter.

Netcom og Chess er begge eid av Teliasonera. Chess er likevel ikke redd for å legge seg på en pris som er under halvparten av Netcoms fra første megabyte.

Fra 1. juli vil Chess-kundene kunne surfe i EU for 1,99 kroner per megabyte. Dette er under halvparten av dagens pris på 4,99 kroner. Kundene betaler bare for faktisk bruk.

Chess setter også et tak på 495 kroner for mobilbruk i utlandet. Overskrider man dette beløpet, må kunden selv aktivere videre bruk.

Kutter prisen på hjemmebane også

Kontantkortaktøren Chili Mobil går enda et skritt lenger og kutter dataprisene i EU fra 7,69 til 1,59 per megabyte. Dette er billigere enn det mange av selskapets kunder betaler i Norge. SMS og tale koster henholdsvis 0,69 og 1,99 per minutt.

Det ligger ingen bruksbegrensning på Chilis datatilbud i utlandet, og prisen per megabyte blir den samme uansett hvor mye du bruker. I dag betaler kunder med Chili Mobils dyreste abonnement 3,99 kr per megabyte her hjemme. Fra 1. juli vil disse kundene betale 99 øre per MB for datatrafikk i Norge.

– Det sier seg selv at vi har lavere marginer enn konkurrentene når vi leverer så billig. Vi så at dette var noe som var viktig for forbrukerne der ute, sier økonomidirektør Rune Blytt i Chili Mobil.

EU har pålagt alle europeiske mobiloperatører å kutte samtrafikkprisene for data til 4,30 kroner per minutt. Telenor og Netcom har valgt å legge seg nær disse prisene, men med pakker som gir deg mer for pengene hvis du bruker mye i løpet av en dag eller en uke. De som bruker minst, betaler mest.

Nordmenns mobilbruk i utlandet har lenge vært en melkeku for mobiloperatørene. Nå vil EU ha en slutt på dette. EU-kommisjonen har tidligere varslet at de vil ha slutt på alle avgifter for telefonitrafikk internt i EU innen påsken 2014. Denne tidsfristen kan imidlertid bli utsatt, skriver Inside Telecom.

Les mer: Slik får du mobilt bredbånd på hytta >>

annonse