Til hovedinnhold

Ny tjeneste lar deg se torrenter uten å laste dem ned

Strømmer innholdet rett til enhetene dine.

Streamza
Anders Brattensborg Smedsrud

De fleste kjenner godt til hva BitTorrent i hovedsak brukes til, men av og til springer nye ideer og bruksområder ut av den gamle og velkjente teknologien. Sist ut er den lille tjenesten Streamza.

Streamza er noe så sjeldent som en strømmetjeneste laget utelukkende for torrenter. Tanken bak tjenesten er at det til nå har vært for komplisert å se innholdet i torrent-filer du har lastet ned, og da spesielt på de bærbare enhetene som vi stadig ikke får nok av.

– Jeg laget et lite skript for å laste ned og kode om torrenter så de kunne strømmes til enhetene mine. Da jeg viste løsningen til noen venner ville de også ha muligheten til dette, forteller mannen bak Streamza til TorrentFreak.

Direktestrøm fra skyen

Kranglete formatstøtte, plassbegrensninger og lang overføringstid – alt dette skal nå være historie. Ved hjelp av datakraft fra skyen skal du med tjenesten kunne strømme alt innhold direkte ned til dine enheter. Konvertering skal man ikke trenge å tenke på, det er bare å starte torrentnedlastingen, vente på at den lastes ferdig ned til skyen, og velge hvilken enhet man ønsker å se innholdet på.

Streamza har innebygget torrentsøk og undertekststøtte, og du får i en begrenset periode tre nedlastingsplasser med inntil én gigabyte lagringsplass gratis. Som hos Dropbox kan du få utvidede fordeler om du drar vennene dine med deg.

Enheter som støttes er foreløpig begrenset til datamaskiner og iOS-enheter, men du kan også strømme torrenter til TV-en din om du har en Apple-TV. Både Android, Googles Chromecast og Xbox Media Center-støtte er dog rett om hjørnet.

Det skjer mye nyvinning på torrent-fronten om dagen:
BitTorrent Sync lar deg dele ubegrenset innhold med vennene dine (Ekstra) »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse