Til hovedinnhold

LG først med Marshmallow

Starter utrullingen av Googles nye OS allerede til uken.

Espen Irwing Swang, Tek.no

LG og Huawei kommer begge med nye Nexus-modeller denne høsten. LG slipper Nexus 5X i november, mens Huawei slipper Nexus 6P i slutten av denne måneden. Begge disse modellene vil komme med den nye Android-versjonen Marshmallow. Men også eldre Nexus-mobiler har fått oppgraderingen.

Så er det heller ikke like mye hokus pokus involvert, når Nexus-modellene oppgraderes. De kjører ren Android fra før, og produsentene trenger ikke å gjøre spesielle tilpasninger til sitt eget brukergrensesnitt. Det er denne prosessen som gjerne forsinker utrullingen av systemoppdateringer på Android.

Nå sier imidlertid LG at de vil ha Marshmallow klar for sine LG G4-kunder allerede neste uke. Dette er LGs toppmodell, kjent for sitt utsøkte kamera og sin bakside i ekte skinn. Den kjører LGs brukergrensesnitt (UX), som riktig nok har mye til felles med det rene Android-grensesnittet.

Sparer strøm og beskytter privatlivet

Blant nyhetene i Marshmallow er en bedre håndtering av appenes rettigheter til å dele din informasjon, og funksjoner som skal bidra til å spare strøm ved å pause bakgrunnsapplikasjoner.

OS-et har også bedre støtte for fingeravtrykklesere, uten at akkurat det kommer til nytte for G4-brukerne, ettersom denne telefonen ikke har en slik leser.

Sony varsler bred oppdatering

Også Sony vil oppdatere sine modeller med Marshmallows, men det er litt usikkert når det vil være klart. Sony har imidlertid varslet at de vil oppgradere en rekke av sine eldre modeller til Marshmallows, og ikke bare de nyeste toppmodellene.

Her er fem ting du kan glede deg til i nye Android 6.0 Marshmallow >>

annonse