Tek.no

Nyhet

Spotify lanserer interaktivt musikk-kart

Gir deg oversikt over de særegne musikktrendene i verden.

Spotify
15 Juli 2015 14:30

Den svært populære musikkstrømmetjenesten Spotify er stadig i utvikling, men nå har selskapet lansert en ny funksjon som ligger litt på siden av selve kjernevirksomheten. I en fersk pressemelding kunngjør nemlig Spotify en ny karttjeneste med en musikalsk vri.

Den nye tjenesten er rett og slett et interaktivt verdenskart som gir deg oversikt over hva slags musikk som foretrekkes av Spotify-brukere rundt omkring i hele verden.

1000 byer

Kartet viser de musikalske preferansene til 1000 ulike steder i hele verden, og ble laget ved å samle inn informasjon om hvilke låter som er populære i de forskjellige områdene. Dermed kan du altså enkelt følge med på de globale musikktrendene.

Dataene baserer seg på 20 milliarder Spotify-avspillinger. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Tjenesten lar brukeren søke etter byer og steder, eller simpelthen klikke på de avmerkede byene på kartet. Deretter kan man få opp spillelister med foretrukne låtene i området, og lytte på dem ved å logge seg inn på Spotify.

Ifølge Spotify er ikke spillelistene nødvendigvis basert på hvilke låter som totalt sett spilles oftest i områdene, men på låter som spilles «ganske ofte», og som ikke spilles særlig mye i andre områder. Med andre ord skal kartet gi et bilde av hva som særpreger de ulike byene når det gjelder musikksmak.

Basert på 20 milliarder avspillinger

Spillelistene oppdateres to ganger i måneden, og hver oppdatering er basert på analyser av cirka 20 milliarder Spotify-avspillinger. Basert på metodologien bak spillistene kommer det kanskje ikke som en overraskelse at det er mange lokale og nasjonale artister som særpreger listene.

Norge er ikke uventet godt representert på kartet, og søker man på norske byer får man opp mange, og til deles mindre kjente, lokale artister og band. Det nye musikk-kartet finner du på denne siden, og Spotify har også satt sammen en liste som samler alle spillelistene på ett sted.

En av Spotifys konkurrenter får nå et nytt tilbud: Tidal tilbyr nemlig nå et nytt familieabonnement »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Spotify gjør «Discovery Weekly» enda bedre
Les også
Spotify viser deg hva ørene dine har brukt tid på i år
Les også
Nå får Spotify bøttevis av ny elektronisk musikk
Les også
Nå serverer Spotify deg «personlige» spillelister hver uke
Les også
Nå åpner Apple Music
Les også
– Apple frir til grasrota mens Tidal frir til Taylor Swift
Les også
Spotify lager app for smartklokker
Les også
Slik blir splitter nye Spotify
annonse

Les også