Til hovedinnhold

Dette hodesettet er både propper og klokker i ett

Og det kan justere lyden etter hørselen din.

Via Kickstarter prøver nå selskapet Nura å samle inn penger til et helt spesielt prosjekt. De skal nemlig lage et hodesett som måler og tilpasser lyden du hører etter hørselen din.

Det australske selskapet hadde et håp om å hente inn 100 000 dollar, men i skrivende stund er de i ferd med å passere 1,4 millioner dollar. Produktet de skal lage er et avansert «hybrid»-hodesett.

Ørepropper i klokkene

Grunnen til at dette produktet er en slags hybrid, er fordi hodesettet har et par vanlige klokker som ligger rundt ørene – og inne i disse finner du ørepropper.

Proppene skal ta seg av de lyse tonene i lydbildet mens resten av klokkene gir deg de dypeste tonene. Men det er ikke denne inndelingen som kanskje er det mest interessante med dette produktet.

Klokkene skal være lukkede, og skal ifølge produsenten ikke lekke lyd til omgivelsene.

Justerer seg etter hørselen din

I videoen på finansieringssiden kommer det nemlig frem at disse nye klokkene skal ha evnen til å justere lyden etter hvordan hørselen din er. Selve prosedyren skal ta under et minutt, og det kan lagres flere brukere på et og samme hodesett.

Ifølge Nura spiller hodesettet måletoner i forskjellige frekvenser inn i øret ditt. I tillegg til å sende signaler til hjernen om hva den hører, vil det indre øret også sende en slags respons tilbake ut av ørekanalen.

Denne informasjonen skal altså hodeklokkene være kapable til å fange opp. Ut i fra denne informasjonen justeres lydbildet slik at det passer din høreselsprofil best mulig.

Utviklet i Kina

Det nye hodesettet har blitt utviklet sammen med fagfolk i Kina under en ni-måneders periode, og fungerende prototyper er ferdig utviklet.

Dog blir ikke klokkene en billig affære om du ikke er raskt til å bestemme deg. Den veiledende prisen er satt til 399 dollar, hvilket betyr at du må ut med nærmere 3400 norske kroner.

Er du derimot kjapp, så er det fortsatt noen hodesett tilgjengelig for de som bestiller produktet før tiden renner ut. I skrivende øyeblikk så det fortsatt noen igjen på bolken som koster 219 dollar, eller rundt regnet 1900 norske kroner. De spesielle hodetelefonene er klar for levering i april 2017, hvis alt går som det skal.

Er du på jakt etter er hodesett til maks 1900 kroner?
Da er dette hodesettet fra Beyerdynamics noe vi vil anbefale deg »

(Kilde: Kickstarter)

Les også
Disse hodetelefonene har innebygget bevegelsessensor
Les også
Også danskene vil ta knekken på Bose-overtaket
Les også
Beyerdynamic Custom One Pro+: Disse hodetelefonene låter like bra som langt dyrere modeller
Les også
Bose QuietComfort 35: Kongen av støykansellering har blitt trådløs
Les også
LucidSound LS30: Et av de beste hodesettene vi har testet
Les også
Sennheiser Momentum II Wireless: Hodesettet som gir deg i pose og sekk.
annonse