Tek.no

Nyhet

Samsung vil bruke hånden din som smartklokkeskjerm

Det tyder ny patent på.

USPTO
23 Mai 2016 09:00

En av begrensingene som smartklokkene lider under er den begrensede skjermflaten, noe mange forsøker å finne kreative måter å kompensere for. Nylig meldte vi om en løsning som lar deg bruke huden som berøringsskjerm til smartklokker, og nå har Samsung tydeligvis et beslektet prosjekt på gang.

Som blant andre Digital Trends har snappet opp leverte elektronikkgiganten nylig inn en søknad på en patent som innebærer å bruke hånden som «ekstern» skjermflate til smartklokken.

Innebygget mini-projektor

Patenten beskriver en smartklokke som har en innebygget projektor som projiserer et interaktivt bilde på oversiden av hånden. Dette skal altså kunne brukes som grensesnitt, i tillegg til, eller i stedet for, selve smartklokke-skjermen.

Illustrasjonsbilde hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Konseptet vil ifølge patentteksten omfatte både et kamera til å fange opp bevegelsene til fingrene, en egen prosessor og altså en bitteliten projektor. Samsung ser for seg at bildet kan spres utover hånden på ulike måter, for eksempel plassere én virtuell knapp på hver finger.

Tanken er at projeksjonen kan brukes til å forstørre ulike visuelle elementer som er vrient å håndtere på smartklokke-skjermen, som for eksempel kart og tastaturer. Løsningen kan i tillegg gjøre det lettere å tegne på smartklokken.

Ikke kun smartklokker

Teknologien er ikke kun tiltenkt smartklokker, men kan potensielt også benyttes på andre typer elektroniske enheter. Et eksempel er VR-hodesett, hvor Samsung tilsynelatende ser for seg at løsningen kan brukes som et alternativ til konvensjonelle kontroller.

Som kjent er det som oftest langt fra patent til endelig produkt, så vi må nok vente en stund på et teknologien eventuelt blir realisert. Flere tekniske detaljer finner du i patentdokumentet.

Apple Watch er blant de mest populære smartklokkene: Nå er oppfølgeren på vei, og den trenger visstnok ingen telefon »

Les også
Denne knotten vil kanskje dukke opp på iPhone eller iPad i fremtiden
Les også
Denne Samsung-klokken er verdens første med elektronisk SIM-kort
Les også
Denne smartklokken bruker huden som «berøringsskjerm»
Les også
Apple Watch 2 trenger trolig ikke en iPhone for å fungere
Les også
Samsung slipper ekstremt eksklusiv smartklokke
annonse

Les også