Til hovedinnhold

Snart skal Apple avsløre et lass store nyheter

Har nå bekreftet datoen for sin store utviklerkonferanse.

Apples årlige utviklerkonferanse WWDC er som regel åstedet for mange store avsløringer fra teknologigiganten. Som Apple Insider melder er det nå ikke lenge til vi får se hva Apple har i ermet denne gangen.

Selskapet har nemlig bekreftet at årets WWDC-konferanse går av stabelen den 13. juni, og vil vare til og med 17. juni. Arrangementet skal blant annet gi oss innblikk i fremtidsplanene for alle de fire operativsystemene iOS, OS X, watchOS og tvOS.

Skal trolig vise frem OS X 10.12

Konferansen er altså primært rettet mot utviklere, og i år skal over 1000 ingeniører fra Apple stille seg til disposisjon for påmeldte utviklere som vil lære hvordan de kan utnytte de nye OS-funksjonene i utviklingen av nye apper.

Apple skal trolig vise frem en ny Mac-versjon av Siri på konferansen.

Det er ennå ikke klart akkurat hva konferansen vil by på, men det er nok ganske sannsynlig at Apple blant annet vil gi oss et innblikk i den neste store oppdateringen av OS X, kjent som OS X 10.12, og under kodenavnet «Fuji».

Mac-versjon av Siri

Som vi meldte i februar skal den nye OS X-oppdateringen trolig vises frem på konferansen sammen med en Mac-versjon av taleassistenten Siri, som Apple visstnok har jobbet med i lang tid. Siri til Mac skal visstnok integreres som et ikon på menylinjen øverst i hjørne, altså i samme område som søkefunksjonen Spotlight.

Ved å klikke på denne vil det dukke opp et gjennomsiktig Siri-grensesnitt i hjørnet, hvor stemmekommandoene visualiseres som fargerike lydbølger. Når det gjelder OS X 10.12 skal denne visstnok ikke by på de helt store endringene, altså med unntak av Siri-integrasjonen.

Det har også dukket opp nye rykter om de neste MacBook-ene: De skal visstnok gjøres syltynne ved hjelp av ny hengsleløsning »

annonse