Til hovedinnhold

– Ny Apple TV lanseres i juni

RYKTE: Kan Apple selv ha lekket at en ny medieboks er nært forestående?

Shutterstock

Forrige gang Apple oppdaterte Apple TV, var i 2012 – og selv da var det kun for å øke oppløsningen til full HD med 1080p.

Og hver gang det er et Apple-event venter et samlet pressekorps i spenning på om det er noe nytt på gang for dette litt uvanlige produktet i Apples spekter.

Ville spekulasjoner om en frittstående flatskjerm-tv til tross – så langt har vi måttet smøre oss med tålmodighet.

Men ventetiden kan endelig være over. Nå ville det ikke vært første gang at vi spekulerte rundt en ny versjon av Apple TV – senest iOS 8-releasen ifjor med introduksjon av HomeKit ga nytt grobunn for håpet. HomeKit er, som HealthKit, en database med mulighet for integrasjon mot tjenester og frittstående produkter som for eksempel innen hjem-automasjon.

Siri-styring?

Apples talestyrte assistent Siri kan benyttes til å kontrollere alt fra iPhone til nye Apple Watch eller bilnavigasjons-løsningen CarPlay – og det forventes at også en ny Apple TV vil kunne bli tilsnakkelig.

Mon tro om den vil kjenne igjen ulike stemmer – ellers kan fort krangelen om fjernkontrollen virkelig bli høylytt i ordets rette forstand.

Foto: Apple

Fra 699

En god indikator på at noe nytt er på gang kommer noe overraskende altså faktisk fra Apples egne nettsider. Ser man på Apple Store-siden for Apple TV, vil man legge merke til at priser er oppgitt «fra 699». Med tanke på at dagens produkt ikke kommer i ulike varianter, er dette høyst talende både for at noe er i ferd med å skje – og at prisen blir høyere enn dagens. Dagens modell fikk prisen nettopp satt ned til 699 kroner.

HBO NOW

En annen interessant tendens som gjorde seg gjeldende under forrige lanseringsevent den 9. mars var introduksjonen av en egen app for betal-TV-kanalen HBO, kalt HBO Now.

HBO er allerede tilstede på Apple TV med egen app, kalt HBO Go, men da kun for eksisterende kabel-abonnenter. Det nye med HBO Now er at dette er et produkt som kjøpes helt frittstående som en abonnements-løsning som gir tilgang til både nye serier samt katalogen. Og, interessant nok, så vil HBO Now være tilgjengelig også på iPhone og iPad.

TvStore

For en egen app store for Apple TV er også ventet, med samme modell som nevnt over. Formodentlig med betaling via Apple ID. Etter sigende er visst også en avtale om rundt 25 store tv-kanaler i en pakke på gang i USA slik at det blir et godt tilbud under lanseringen. Hva dette vil ha å si for hjemlige forhold er selvfølgelig uvisst – men konkurranse i kabelmarkedet er kjærkomment da de fleste kun har tilgang til én leverandør.

WWDC 2015

Lanseringen av Apple TV-oppfølgeren vil skje under årets utviklerkonferanse WWDC i juni, spekuleres det. Det er John Paczkowski som skriver dette, og mannen er kjent for gode kilder i Apple-miljøet. Salgsstart kan være til høsten.

Innholdet i boksen må rimeligvis være av nyere art, og antakelig vil Apple benytte nyeste A8-prosessor også her. Mer minne og ikke minst lagringsplass vil være naturlig å se for seg – og kanskje vi til og med snakker om flere konfigurasjoner.

Men primært vil nok dette fremdeles være enstrømme-boks som først og fremst laster ned innhold fra iCloud ved behov.

HomeKit?

Hvorvidt en ny Apple TV vil inneholde HomeKit-funksjonalitet gjenstår å se, men siden Apple per i dag ikke har et dedikert nav for å styre intelligente enheter i hjemmet, virker det høyst sannsynlig å integrere også dette.

De første HomeKit-sensorene kommer nå – her kan du lese mer om dem » (Cw.no)

Kanskje det er en god anledning til å skifte navn til noe annet enn «Apple TV» ?

Apple møter konkurranse fra Google innenfor trådløs lyd:
Google Cast for audio utfordrer AirPlay » (Cw.no)

annonse