Til hovedinnhold

Stig Ove har vært med på The Gathering siden 1992

– Før handlet det bare om kopiering, mens nå er TG noe helt annet.

The Gathering - også kjent som verdens beste LAN, Hamars årlige høydepunkt og Norges nerdemekka - har en lang historie. Faktisk strekker den seg tilbake til begynnelsen av nitti-tallet, da Internett fortsatt var et ukjent fenomen og den tøffeste låta du kunne finne var U96s Das Boot.

– På den tiden var det egentlig mer et «copy party», ikke en spillfest som det er i dag, mimrer Stig Ove Ruud til Tek.no. Han har vært på The Gathering hele 23 ganger, noe han selv er ganske sikker på ingen andre har gjort.

– Jeg har bare gått glipp av The Gathering to ganger – i 2005 og 2006.

Og årsaken for fraværet?

– Unger. Men etter to år uten The Gathering så tenkte jeg at det ikke var en rimelig grunn, så da dro jeg tilbake!

Hjemmesnekret ekstra-pult

I år har Stig Ove plassert seg i den roligere enden av Vikingskipet, i den såkalte kreative sonen, hvor det er visse begrensninger på hva slags lydanlegg man år sette opp. Ikke et dumt valg, med tanke på de enorme riggene som befinner seg bare et par steinkast unna.

Ved å henge ekstra-pulten på den vanlige TG-pulten har Stig Ove både mer plass å boltre seg på, i tillegg til at han slipper de skarpe pultkantene.

Selv om Stig Ove ikke har installert enorme hyller på pulten sin, er det flere ting som avslører at dette er en mann som har vært på LAN før. I stedet for å legge tastaturet på den utdelte pulten, har Stig Ove hengt opp sin egen oppfinnelse - en myk underpult som både gir bedre støtte til hendene mens man spiller, samtidig som tastaturet kommer i en bedre høyde. I tillegg slipper man de skarpe kantene som TGs pulter er berryktede for. For å innkassere litt ekstra nerdepoeng har underpulten også ekstra USB-utganger på baksiden.

Hvem trenger store hyller når man kan bruke hele pulten som lagring?

– Jeg pleide å ha med hyller før, men nå som jeg har en skikkelig skjermfot som løfter de tre skjermene mine opp fra pulten, og tastaturet på en egen hylle, har jeg egentlig ganske mye plass å boltre meg på. Jeg har heller ikke så mye bagasje her, det ligger i campingvognen.

Utenfor Vikingskipet er en hel parkeringsplass dedikert til campingvogner hvor deltagerne kan sove, selv om de aller fleste sover inne på arenaen - enten på tribunen eller egne soveområder.

Soveplassene i Vikingskipet er spredd over alt, men i år har Stig Ove Ruud valgt å heller sove i en campingvogn.

– Jeg sov alltid inne på Vikingskipet før, men nå tenkte jeg å prøve meg på en campingvogn. Men før The Gathering kom til Vikingskipet så gadd jeg ikke å sove engang. Da var alltid holdningen at soving var for pyser, og vi holdt oss våkne gjennom hele greia - 100 timer uten søvn. Akkurat dét orker jeg ikke lenger, så nå legger jeg meg rundt 4-5 tiden på natta, da det er minst action i skipet.

Fra Copy-party til nerdefest

Så, hva er den største endringen Stig Ove har sett i løpet av den lange levetiden til The Gathering?

Slik så The Gathering ut i 1992 i Skedsmo-hallen.

– Da det hele begynte i -92 var det egentlig bare et digert «Copy-party». Den gangen hadde man ikke så mye spill hjemme, og man hadde ikke Internett, så man kom til disse samlingene for å få tak i de nyeste spillene, programmene og filmene. De første festene jeg var med så gikk det i Amiga og diskettstasjoner, for å si det sånn, smiler Stig Ove.

sitat"Nå er fokuset, i alle fall for min del, på atmosfæren.Stig Ove Ruud, TG-veteran"

- Nå handler The Gathering om alt annet enn det å kopiere. Man har jo Internett hjemme. Det er ingen big deal å sitte her på gigabit-linje når man gjerne har 100 mbit hjemme og kan få tak i akkurat hva man vil. Nå er fokuset, i alle fall for min del, på atmosfæren. Den gode stemninga og spillinga.

Og mens musikken dundrer jevnt i bakgrunnen, som et sammensurium av hundrevis av forskjellige låter blandet til én jevn smørje, smiler Stig Ove:

- En annen fordel med The Gathering er at jeg kan sitte her og jobbe uavbrutt i flere timer uten at noen forventer at jeg skal gjøre noe annet!

Vent nå litt? Så du mener at du får mer arbeidsro på TG enn hjemme?

- Ja, bevares! Her kan man sitter og modde et spill, rote i XML-filer, eller jobbe med tekniske tegninger og sone helt ut. Timene bare går. Her kan jeg sitte og bare trykke til jeg sovner!

Få også med deg vår rundtur på The Gathering 2016:
Vi tittet på de beste riggene Vikingskipet hadde å by på »

annonse