Til hovedinnhold

Viber solgt for milliarder

Japansk nettgigant blar opp for populær app.

Shutterstock / 165061268

Den svært populære telefoni-appen Viber er solgt for 900 millioner dollar, eller ca. 5,5 milliarder kroner.

Viber er blant de mest populære IP-telefoni-appene på tvers av plattformer som iOS, Android og Windwos Phone, og en av de fremste konkurrentene til Skype.

Kjøperen av Viber er japanske Rakuten. Rakuten er store innen e-bank, underholdning og e-handel i Japan.

Viber er opprinnelig israelsk, og ble lansert i desember 2010 i direkte konkurranse med Skype. Applikasjonen er svært enkel i bruk, noe som er en av årsakene til at den nådde 200 millioner brukere i mai 2013.

Slik kan Viber se ut i bruk.

Guide: Slik får du topp talekvalitet

Vil bli nummer én i verden

Viber bruker telefonnummeret ditt som brukernavn, og søker i adresselista di etter kontakter som også er Viber-brukere. For mange, særlig de som ringer mye utenlands, er det store summer å spare på mobil IP-telefoni.

Inntektstapet til mobil IP-telefoni var lenge så stort at mobiloperatørene vurderte å innføre ekstra betaling for bruk av tjenesten. Nå har de fleste i stedet valgt å legge seg på pakkeløsninger der ringetid og bruk av SMS er inkludert i abonnementet, slik at IP-telefoni blir mindre lønnsomt for kundene.

Rakuten er store i Japan innen nettvideo, e-handel og nettbank. Selskapet skal imidlertid ha ambisjoner om å vokse seg store internasjonalt, og vil bli ikke mindre enn «nummer én i verden på internett-tjenester». Kjøpet av Viber blir dermed et ledd i denne strategien.

Les mer: Slik får du bedre innendørsdekning

Kilder: (Android Authority, Wikipedia)

annonse