Til hovedinnhold

HP har lansert et slankt proffnettbrett

Har Intels nyeste prosessor.

HP

HP har lansert et nytt Windows-nettbrett basert på Intels nyeste generasjon 64-bit Atom-prosessorer, med kodenavn Bay Trail. Nettbrettet har fått navnet ElitePad 1000 G2, og blir tilgjengelig verden over i mars.

Bay Trail-prosessoren vil bli benyttet i både Windows- og Android-baserte nettbrett, og skal ifølge Intel gi en dobling av ytelsen sammenlignet med forrige generasjon Atom-prosessorer.

Les mer om Bay Trail »

ElitePad 1000 G2 benytter Windows 8.1 Pro, men til tross for at det kjører full Windows er det snakk om at forholdsvis tynt og lett nettbrett. Ifølge HP veier det 680 gram, og nettbrettet er 9,2 millimeter tykt. Det er ørlite tykkere enn Microsoft Surface 2, som måler 8,9 millimeter.

For bedriftsmarkedet

Nettbrettet har en 10,1-tommers 16:10-skjerm med oppløsning på 1900 x 1200 punkter. Det har 4 GB arbeidsminne (RAM) og fås med enten 64 eller 128 GB lagringsplass. Lagringsplassen kan uvides med SDXC-kort på opptil 2 terabyte (så store SD-kort finnes ikke). Batteriet er på 30 watt-timer, som er omtrent som batteriet på en iPad (32,5 watt-timer). Det er også støtte for dokkingstasjon. 4G-modul er opsjon.

Tastatur er ekstrautstyr.Foto: HP

Ifølge HP er nettbrettet spesielt beregnet på bedriftsmarkedet, og det skal være tilrettelagt for bruk sammen med HPs egne administrasjonsløsninger. Av sikkerhetsløsninger kan vi nevne at innholdet på lagringsplassen kan krypteres, og at det følger med et eget program for håndtering av passord. Det er også en spesiell BIOS-beskyttelse som automatisk gjenoppretter BIOS hvis den skulle bli overskrevet, for eksempel ved virusangrep.

Funksjonaliteten til nettbrettet kan utvides ved å sette på spesielle «jakker» som du kler utenpå nettbrettet. Det er flere ulike varianter. Den ene gir deg to USB-porter, HDMI-utgang og SD-kortleser, samt et ekstra batteri. En annen variant fungerer som beskyttelsesdeksel, samtidig som det også har tastatur.

Nå svinger Microsoft øksen:
Kutter kraftig i prisen på Windows 8.1 »

annonse