Til hovedinnhold

Mobilbanken blir stadig viktigere

Nå er det inntil fem ganger flere mobilbankbrukere enn i forfjor.

iStockphoto

Ringer du fortsatt den utdaterte kontofonen for å sjekke saldo på bankkontoen din? Betaler du fortsatt eFakturaer med gammeldags nettbank? Pøh, det er mobilbank som gjelder nå! Og om du ikke visste det, så må du følge med her:

Ifølge P4 Nyhetene er snart mobilbank den foretrukne måten å utføre banktjenester på, foran nettbank. Bare de siste ni månedene har antall mobilbankbrukere doblet seg, fra 400.000 til 800.000 nordmenn.

Sparebank 1 SR-Bank sier til radiokanalen at de i forfjor haddde rundt 30.000 kunder som brukte banktjenester på mobilen. Forrige måned hadde dette tallet økt til hele 160.000 kunder – over fem ganger så mange.

– Vi regner med at mobilbanken er større enn nettbanken i løpet av 1. kvartal neste år, sier informasjonssjef Frode Sandal i Sparebank 1 SR-Bank til P4 Nyhetene

Trenger Telenor

Norske banker forventer at mobile banktjenester vil øke ytterligere til neste år. Noe av grunnen er at flere mobiloperatører, og flere banker, legger til rette for innlogging med såkalt BankID. Dette er som kjent en elektronisk legitimasjon som benyttes for å identifisere deg når du betaler på nett eller logger deg inn i nettbanken.

Ved utgangen av november var det 150.000 norske bankkunder som hadde knyttet BankID til sitt SIM-kort i mobilen, slik at de ikke lenger trenger kodebrikken for å utføre banktransaksjoner. Det er over 60.000 mer enn det var i mars i år, noe som viser at utviklingen har gått raskt.

Foreløpig gjelder imidlertid dette bare kunder hos SkandiaBanken, Terra eller Sparebank 1. Disse må igjen ha et mobilabonnement fra enten Telenor eller datterselskapene djuice og Talkmore. Bedriftsoperatøren Hello skriver på sine nettsider at BankID er tilgjengelig dersom du velger Telenor-dekning (de tilbyr også NetCom). Kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID sier imidlertid til P4 Nyhetene at det er lys i tunnellen for de som ikke har tilgang til disse tjenestene i dag.

– Vi er i dialog om at også kunder hos NetCom og Tele2 lanserer BankID på mobil, i tillegg til flere banker. Da vil også bruken av banktjenester på mobil øke, sier Steinsland til radiokanalen.

(Kilder: P4 Nyhetene)

Mer om
annonse