Til hovedinnhold

Slik blir AMDs nye prosessorer

Flere detaljer rundt "Vishera" er tilgjengelig på nett.

Det ble ingen innertier på AMD da de relanserte entusiastserien FX i fjor. Prosessorene som bygget på Bulldozer levde på ingen måter opp til kodenavnet sitt, samtidig som de hadde ett rimelig drøyt effektforbruk. Men, nå nærmer det seg tid for neste generasjon med FX-prosessorer, og da er det greit med en oversikt over aktuelle modeller og spesifikasjoner.

Vishera er planlagt ut på markedet innen september, altså rimelig snart. Om du har en enda lengre tidshorisont så kommer Steamroller, eller tredje generasjon, i 2013. Fjerde generasjon, Excavator, er planlagt ut på markedet i 2014.

De første Vishera-modellene vi kan vente oss er som følger:

  • FX-8350, åttekjernet, 4,0/4,2 GHz, 125 W TDP
  • FX-6300, sekskjernet, 3,5/4,1 GHz, 95 W TPD
  • FX-4320, firekjernet, 4,0/4,2 GHz, 95 W TDP

Effektforbruket skal ned

Ett av de store ankepunktene med Bulldozer var effektforbruket. For å redusere dette har AMD tatt i bruk teknologi fra Cyclos, som kort og greit skal gjenbruke energien som er lagret i prosessorens transistorer. Alt kan ikke gjenbrukes, samtidig trenger man en stadig energitilførsel for å holde hjulene i gang. Likevel, rundt 20 til 30 prosent lavere effektforbruk regner AMD med at er realistisk.

Vil du ha ett varsel når prosessorene får priser i nettbutikkene? Legg inn ett varsel via prisguiden. FX-8350, FX-6300 og FX-4320

(Kilde: expreview.com

annonse