Nyhet

LG kjøper operativsystem til TV-ene sine

Men de er ikke helt sikre på hvorfor.

WebOS er et operativsystem for mobile enheter, bygd på en Linux-kernel, og opprinnelig utviklet for Palm frem til HP i sin tid kjøpte opp rubbel og bit. Teknologinettstedet The Verge melder nå at sørkoreanske LG har kjøpt opp både systemet og utviklerne bak.

Tanken bak oppkjøpet skal være å bruke operativsystemet i smarte TV-er, mens LG-mobiltelefoner etter alt å dømme fortsatt vil kjøre på Android – i alle fall på kort sikt.

– Dette åpner en ny vei for LG, og lar oss tilby en intuitiv brukeropplevelse og Internettjenester over en rekke typer forbrukerelektronikk, sier Skott Ahn, LGs president, til nettstedet.

Intet tap for HP

HP sitter imidlertid fortsatt på alle patentene som WebOS har kommet opp med gjennom årene, og LG vil få benytte disse på lisens fra HP. Betingelsene rundt lisensavtalene ønsker dog ingen av partene å kommentere.

I tillegg til alle patenter vil HP fortsatt eie alle nettskytjenester tilknyttet operativsystemet, inkludert App-katalogen og oppdateringssystemet. Dette vil gjøre det mulig for HP å tilby skybaserte App Store-liknende tjenester til sine storbedriftkunder.

– Vi ser på dette som en mulighet til å gi en større bredde på våre tjenester til kunder på en rekke plattformer, og kan bruke dette svært bredt i vår storbedrift-tjenesteorganisasjon, sier HPs driftsdirektør, Bill Veghte til The Verge.

– Nølende og forvirret

Nettstedet mener at mens HP virker selvsikre, og på stø kurs fra klientsiden av WebOS til å investere i tjenestetilbud, virker LG både nølende og forvirret av sine egne framtidsplaner for operativsystemet.

Da LGs Skott Ahn ble spurt om hvordan de kunne bruke WebOS til å revolusjonere smart-TV-er uten noen av innholdsavtalene som til nå har stått i veien for innovasjon på TV-markedet, var svaret at han trodde klimaet vil endres fra et app-miljø til et web-miljø.

På videre spørsmål om hva som er WebOS' største fordel innen smart-TV-er holdt han plutselig munn i ti sekunder, helt til hans kollega Samuel Chang kommenterte at selskapet er i svangerskapsfasen av smart-TV-utvikling.

– WebOS bedre enn Android

Mens det ikke ser ut til å finnes noen planer for WebOS på lengre sikt, skal LG holde alle muligheter åpne. For øyeblikket vil de fokusere på TV-utvikling, og holde mobiltelefoner strengt til Android.

– I fremtiden, uansett hvor planene våre bringer oss, kommer vi til å vurdere å utvide til andre enheter, sa Skott Ahn.

Han ble også spurt om hvorfor det ga mer mening å investere i WebOS enn å utvikle Android. Det noe kryptiske svaret ble at LG vil bruke begge operativsystemene sammen, men at WebOS er et bedre system når det kom til «deler av brukeropplevelsen».

(Kilde: The Verge)

Les også
LG Cloud har kommet til Norge
Les også
Her er første bilde av Googles nye hovedkvarter
Les også
Her skal fremtidens Nvidia-skjermkort lages
Les også
Teknologikjemper starter stort veldedig fond
Les også
Apple innrømmer at de ble hacket via Java-hull
Les også
Office 2013 låses til én PC
Les også
LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi
annonse