Til hovedinnhold

Elektrisk rullestol er laget av Lego

De danske lekeklossene slår til igjen.

Simon Burfield, YouTube

Noen tar Lego mer seriøst enn andre. Mens noen ser seg fornøyde med å bygge et lite hus eller en liten bil til sine små, gule venner, har andre langt større ambisjoner.

En slik person er Simon Burfield, som har skapt en funksjonell, elektrisk rullestol av de danske lekeklossene. Ved hjelp av en haug med Lego Technic-deler, sju NXT-mikromaskiner og et dusin robothjul, klarer Lego-rullestolen å bære opptil 90 kg.

Lego og robotikk

Danske Lego begynte å produsere sine verdensberømte plastbrikker på slutten av 1940-tallet, og siden har barn i alle aldre kunne bygge og bygge. Lego Technic-serien gjorde det mulig å skape mer avanserte ting, og i 1998 gikk Lego inn i robotmarkedet med Lego Mindstorms.

I 2006 lanserte de Mindstorms NXT-systemet, som inkluderer en robotikkverktøykasse.

Den elektriske Lego-rullestolen består av seks Mindstorms NXT-er, hvor hver har to NXT-motorer og to trykksensorer. En annen Mindstorms NXT kontrollerer retningen, ved hjelp av fire trykksensorer og to motorer.

På bunnen finner vi 12 Rotacaster-hjul som har mulighet til å gå i flere retninger. Dette skal blant annet sørge for sidelengsbevegelser i en senere utgave av rullestolen. En styrespak sørger videre for at brukeren kan kontrollere retningen.

Ville ha vært svindyr

YouTube spør noen om hvor mye rullestolen kostet, og da svarer Burfield følgende:

– Den kostet meg ikke så mye, faktisk, ettersom jeg ble hjulpet av Lego. Den ville normalt ha vært svindyr!

Se flere bilder av den unike rullestolen på Burf's Crazy Lego Inventions.

Se også videoen av Lego-rullestolen på YouTube:

Ut i fra videoen å dømme, ser rullestolen solid nok ut til å kunne frakte et menneske på rette flater innendørs, selv om ryggstøtten kanskje ikke er all verdens å skryte av foreløpig. Den går ikke spesielt fort og ville neppe ha tålt å kjøre over dørstokker. Utendørsbruk er dermed rimelig uaktuelt, men dette er uansett bare en begynnelse.

Vil du se flere fantastiske Lego-konstruksjoner? Les også:

(Kilde: Burf's Crazy Lego Inventions)

annonse