Tek.no

Nyhet

Apples AirPods er utsatt på ubestemt tid

Er ikke Apple fornøyde med lydkvaliteten eller utformingen?

Apple

Etter at Apple fra og med sin iPhone 7 fjernet den tradisjonelle 3,5mm minijack-utgangen har selskapet benyttet enhver anledning til å fremsnakke trådløs overføring av lyd.

Selv holder de seg imidlertid stadig til de Lightning-baserte øreproppene som følger med i esken, da de tidligere annonserte trådløse AirPods-proppene nå virkelig ser ut til å la vente på seg.

AirPods-proppene skulle opprinnelig ligge i handelen mot slutten av oktober, i alle fall i USA, men den første uken i november er de fortsatt ingensteds å finne.

– Ikke klare for kundene

Ars Technica klarte å få en kort uttalelse fra Apple på forsinkelsen, og til Ars forteller selskapet at de trenger mer tid før AirPodene er klare for kundene og at de ikke ønsker å sende fra seg et produkt før det er helt klart.

AirPods er fortsatt ikke tilgjengelig for bestilling.
Apple

Apple har ikke gitt noen informasjon om hvor lang utsettelse det er snakk om. Mens vi gjetter på at AirPods dukker opp i butikken før jul – slik at Apple får med seg deler av det lukrative julesalget – skal det nevnes at dette er den andre lanseringen av et nytt høyprofilert Apple-produkt som rammes av forsinkelse på kort tid. Den opprinnelige Apple Watch fikk for eksempel to «lanseringer» før den kunne plukkes opp i butikk.

Fått pepper for lydkvalitet og utforming

Vi har for tiden et trådløst Beats Solo3-hodesett inne til test. Dette drar nytte av den samme W1-brikken og byr på omtrent samme funksjonalitet som Apples trådløse ørepropper, noe som tyder på at det ikke er selve teknologien som skaper utfordringer.

Apple har fått litt pepper for AirPodsene fra de som til nå har fått prøve prototyper. Først og fremst har kritikken gått på at de, til en pris av 1800 kroner, ikke låter bedre enn de billige kablede øreproppene som følger med iPhone. Noe kritikk har de også måtte tåle for utformingen, der enkelte har rapportert at en eller begge øreproppene lett kan falle ut av øret og gå i bakken ved bruk. Som med de originale EarPods passer AirPods slettes ikke like godt til alles ører, og noe av det første ekstrautstyret fra tredjepartsprodusenter som kom til AirPods var nettopp en snor (eller kabel om du vil) som skulle feste dem til hverandre og dermed hindre dem fra å falle i bakken.

Mange fiffige løsninger på plass

Vi ser frem til å få testeksemplarer når Apple finner ut av problemene de har, da de trådløse proppene utvilsomt byr på en rekke fiffige løsninger. Med en størrelse som minner om de kablede øreproppene byr Apples AirPods på trådløs overføring av musikk og tale i inntil fem timer.

Ved hjelp av en egenutviklet W1-brikke pares de dessuten automatisk til Apple-enheten du bruker som avspillingsenhet og pauser musikken i det du tar proppene ut av ørene. I tillegg ligger Siri klar til å ta imot musikkønsker, og hun står på pinne for å kontrollere musikken din om du ikke har mulighet til å ta opp og sveipe rundt på iPhone- eller Apple Watch-en din.

Les vår test av iPhone 7:
Apple har byttet hodetelefonkontakten i et koldtbord av ny funksjonalitet »

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Bloomberg sier de vet hvordan neste versjon av Apples AirPods blir
Les også
Vinn RHA T20i-øreplugger
Les også
Apples trådløse AirPods-øreplugger kommer trolig snart
Les også
Trådløse øreplugger: Dette er de aller beste trådløse ørepluggene du kan kjøpe
Les også
Kanskje er det ikke så galt at Apple sparker oss ut i en trådløs hverdag
Les også
Apple iPhone 7 Plus: Nesten ingen andre mobiler kan måle seg med iPhone 7 Plus
Les også
Apple iPhone 7: Endelig en iPhone som er vanntett
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading