Nyhet

Bethesda kan droppe å gi ut storspill på PS4

Fordi Sony ikke tillater spilling på tvers av konsollene.

Bethesda, som står bak noen av verdens største spillserier, varsler at de kan komme til å droppe Playstation 4 når de senere i år skal gi ut samlekortspillet Elder Scrolls: Legends på konsoll.

I et intervju med Gameinformer sier Bethesdas markeds- og kommunikasjonsdirektør Pete Hines at det er deres «intensjon» at spillet må ha mulighet for å bruke deres eksisterende Legends-innlogging for at de skal gi det ut på en konsoll.

Måtte lage helt nye kontoer

Sony støtter normalt sett innlogging med kontoer som har vært brukt på PC, Mac og iOS/Android, men så fort en konto har vært brukt på Nintendo Switch eller Xbox One setter selskapet ned foten. Det samme gjelder motsatt vei: Hvis kontoen har vært brukt på PS4, forbyr Sony innlogging på Switch eller Xbox.

Det kom sist til uttrykk da Epic skulle gi ut enormt populære Fortnite: Battle Royale på PS4, og mange spillere der måtte opprette en helt ny konto og i praksis starte helt på nytt.

Bethesda ser ut til å legge seg på en hardere linje.

– Vi kan ikke ha et spill som fungerer på en måte alle andre steder, bortsett fra her. Måten spillet fungerer nå hos Apple, Google, Steam og Bethesda.net er at det ikke spiller noen rolle hvor du kjøper tingene dine, de er der hvis du spiller på en annen plattform. Det spiller ingen rolle hvilken plattform du spiller på, du spiller mot alle de andre som er der akkurat da. Det er ikke noen «Åh, det er enklere å kontrollere, eller det kjører bedre grafisk på dette systemet». Det er et strategisk kortspill. Det spiller ingen rolle, sier Hines til Gameinformer.

– Udiskutabelt

Han sier de fortsetter å snakke med plattformpartnerne sine, men at temaet om felles innlogging i praksis er udiskutabelt.

Microsoft og Nintendo har sågar hausset opp hverandres muligheter for å spille med eller mot hverandre på tvers av konsollene på Twitter. Utover Fortnite gjelder det også for blant annet Minecraft og Rocket League.

– Penger

Sony har riktignok sagt at de ser på mulighetene for kryssplattformspilling, men samtidig har tidligere Sony-sjef John Smedley sagt rett ut at grunnen til at de nøler er penger.

Sony ønsker rett og slett ikke at spillerne skal kunne kjøpe noe på en Xbox og bruke det på en Playstation.

annonse