Til hovedinnhold

– Samsung lager sine egne Bitcoin-brikker

Giganten utvikler kryptovaluta-verktøy, ifølge rapport.

Samsung

Digital valuta er i vinden som aldri før, noe som har fått mange til å rette oppmerksomheten mot fenomenet for alvor. Nå ser det ut til at elektronikkkjempen Samsung har planer om å komme kryptovaluta-folket i møte med spesiallaget maskinvare.

Som blant andre The Next Web og SamMobile melder har Samsung, ifølge koreanske medier, begynt å produsere såkalte ASIC-brikker (application-specific integrated circuit) som er designet spesifikt for å grave etter digitale valutaer som Bitcoin.

COLOURBOX30016359

Starter masseproduksjon nå

Samsung skal visstnok starte masseproduksjonen av brikkene i slutten januar, altså i disse dager. Selskapet skal ifølge de koreanske rapportene ikke tilby brikkene direkte til sluttbrukere, men til en kinesisk aktør som skal bruke brikkene i maskinvare beregnet på kryptovaluta-graving.

Det er uvisst hvem denne aktøren er, og hvor og når denne spesiallagde maskinvaren blir tilgjengelig. Det er heller ikke kjent akkurat hvilke egenskaper Samsung-brikkene skal by på.

Maskinvare beregnet på kryptovaluta finnes allerede i flere ulike former. Tidligere har vi for eksempel skrevet om «Bitcoin Computer», som er en Raspberry Pi-basert rigg som er programvaremessig og maskinvaremessig optimalisert for «graving» etter Bitcoin.

Ikke minst satser også produsenter av konvensjonelle skjermkort i økende grad på kryptovaluta-optimaliseringer, slik AMD gjorde med sin seneste, store Radeon-oppdatering i desember.

Kryptovaluta er ikke helt trygt: Nylig stjal hackere digital valuta for over tre milliarder kroner »

annonse