Nyhet

9 av 10 Android-brukere har ikke oppgradert til siste versjon

Marshmallow er fremdeles mye større enn Nougat.

Den seneste statistikken fra Google avslører at det går ganske så tregt med å få Android-brukere over til den seneste versjonen av mobiloperativsystemet – Android 7. Nougat.

Ifølge de siste tallene er det 10,6 prosent av Android-brukere som bruker Android 7.0 per 6. juli i år, mens 0,6 prosent sitter på 7.1-versjonen. Til sammen utgjør Android Nougat altså 11,2 prosent av brukermassen cirka 10 måneder etter lanseringen.

Snur du tallet på hodet bruker nesten 90 prosent av Android-brukere en utdatert versjon av operativsystemet.

Lavere tempo enn Android Marshmallow

Som blant andre Neowin rapporterte var den forrige versjonen, Android 6 Marshmallow, installert på over 15 prosent av Android-enheter 10 måneder etter lanseringen.

Installasjonstempoet har altså gått betydelig ned med den seneste versjonen.

Fordelingen av de ulike Android-versjonene per dags dato.

Ikke overraskende er det fremdeles Android 6.0 som er størst. 31,8 prosent av Android-brukerne har Marshmallow-versjonen installert på telefonen sin, som faktisk er en økning på 0,6 prosent fra forrige måned, ifølge Neowin.

Eldre versjoner ennå ganske store

Eldre Android-versjoner har også fremdeles en ganske betydelig marekdsandel. De to Lollipop-versjonene av operativsystemet brukes ennå av til sammen 30,1 prosent av Android-folket, mens KitKat, som ble lansert helt tilbake i oktober 2013, fremdeles brukes av 17,1 prosent.

Ellers fører Google også statistikk over de ulike skjermkonfigurasjonene til Android-enheter. De aller fleste enhetene, 89,5 prosent, har «normal» skjermstørrelse. Når det gjelder pikseltetthet ligger flesteparten av enhetene, 36,5 prosent, i xhdpi-klassen, som Google løselig definerer som rundt 360 piksler per tomme.

Chrome skal nå bli mye raskere på Android-mobiler »

Les også
Android har nådd gigantisk milepæl
Les også
Snart er det slutt på trege Android-oppdateringer
Les også
Bare 0,3 prosent har oppgradert til nyeste Android
annonse