Verdens største bank bannlyser Bitcoin

Den digitale valutaen slås hardt ned på.

Den mye omtalte Bitcoin-valutaen har såvisst ikke blitt tatt like godt imot overalt. I Russland har justismyndighetene erklært valutaen for «ulovlig», Thailand har kommet med lignende uttalelser, og ikke minst den folkerike kjempen Kina er svært kritiske.

I desember i fjor gjorde kinesiske myndigheter det forbudt for finansbedrifter å handle med valutaen, og like etterpå beordret den kinesiske sentralbanken flere av de store betalingsselskapene i landet til å avslutte sitt samarbeid med Bitcoin-børsene.

Verdens største bank med forbud

Nå kan nettstedet ZDNet melde om et nytt fremstøt i de kinesiske myndighetens korstog mot Bitcoin. Den største banken i landet, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), har nemlig lagt ned et totalforbud mot valutaen.

– Fra denne datoen må ingen institusjoner eller individer bruke kontoer tilknyttet vår bank til å gjøre innskudd, uttak eller overføringer for handel med Bitcoin eller Litecoin, sa banken i en uttalelse på torsdag.

Dermed blir det altså enda trangere kår for Bitcoin i Kina. ICBC, som er eid av staten, er i tillegg til å være Kinas største bank også verdens største bank målt i markedsverdi og totale, disponible ressurser.

Kan få kontoene sine stengt

Målet med forbudet er ifølge ICBC å beskytte eiendomsretten og interessene til offentligheten, forhindre hvitvasking av penger og beskytte statusen til landets offisielle pengevaluta renminbi. Brukere av banken som ikke følger de nye reglene kan risikere å få kontoene sine stengt.

ICBC er for øvrig langt fra alene blant bankene om å slå ned på Bitcoin. Som nyhetsbyrået Reuters nylig meldte har også to andre banker i landet, China Guangfa Bank og Shanghai Pudong Development Bank, gjort det forbudt for kunder å kjøpe og selge Bitcoin og andre digitale valutaer via kontoene sine. Også her kan brudd på reglene medføre stengning av kontoene.

Nå kan det bli vanskeligere å spore opp Bitcoin-transaksjoner:
Mannen bak den 3D-skrevne pistolen lanserer «Dark Wallet» »

Les også
Verdens største Apple-marked forbyr innkjøp av iPad og MacBook
Les også
Du kan kjøpe din neste PC med Bitcoin
Les også
Nå kan hele Bitcoin-systemet være truet
Les også
Hevder de har funnet den mystiske oppfinneren av Bitcoin
Les også
– Bitcoin er ulovlig
Les også
Nå stuper Bitcoin-verdien
Les også
Dette mener ekspertene om fremtiden til Bitcoin
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
Mer om
annonse