Til hovedinnhold

En snodig feil i iOS 11 gjør at ett enkelt tegn kan krasje mobilen

tsyhun/Shutterstock.com

Vi har tidligere sett eksempler på at et fåtall tegn er i stand til å krasje programmer på grunn av merkelige bugs, og nå har en slik dukket opp på Apples mobile plattform. Det melder The Verge.

En feil som nylig er oppdaget i iOS gjør nemlig at det er mulig å krasje både meldingsappen og flere andre apper på plattformen kun med ett enkelt tegn. Feilen ble først oppdaget av det italienske nettstedet Mobile World.

Problematisk, indisk tegn

Tegnet det dreier seg om er riktignok ikke et tegn man bruker til vanlig, men tilhører språket Telugu, som blant annet brukes av et antall indiske delstater. Ved å få tilsendt tegnet til en iOS-mobil vil man krasje meldingsappen når man forsøker å åpne meldingen.

Krasjingen skjer ved at det ikke lenger er mulig å åpne iMessage, og den eneste måten å åpne appen på igjen er å få tilsendt en normal melding og slette tråden med det problematiske tegnet.

The Verge testet feilen og fant ut også diverse tredjepartsapper settes ut av spill ved å motta tegnet, deriblant Facebook Messenger, WhatsApp, Gmail og Outlook. Nettstedets redaktør la nylig ut en Twitter-video som viser hvordan feilen manifesterer seg.

Feilen er lagt ut på feilrapporteringsnettstedet Open Radar, hvor den omtales som en «alvorlig feil». I betaversjonen av iOS 11.3 skal feilen være rettet opp i av Apple, men den endelige utgaven av operativsystemet skal lanseres en gang til våren, så vanlige brukere er fremdeles utsatt enn så lenge.

Google jakter nå etter iPhone-brukere »

annonse