Tek.no

Nyhet

2,3 millioner porteringer

6 Mar 2007 13:23

Nummerportering - bytting av mobiloperatør uten å skifte nummer - har siden starten for drøyt fem år siden skjedd 2.361.835 ganger her i landet. I februar fant det sted 52.216 nummerporteringer, melder Post- og teletilsynet (PT).

Februartallet er en økning på 12.000 fra samme måned i fjor, men nesten 17.000 mindre enn i januar i år, da norske mobilkunder porterte som aldri før.

En viktig porteringstimulator er PTs priskalkulator www.telepriser.no. Hver måned klikker over 50.000 seg inn på priskalkulatoren, og mange får på den måten bekreftet at det er penger å spare på å bytte operatør.

Det finnes i dag 90 ulike abonnementer på telepriser.no, og for en gjennomsnittsbruker kan månedskostnaden variere med 250-350 kroner, avhengig av hvilket produkt du velger.

Suksess

Nummerportering ble innført i desember 2001 for å fjerne en hindring for konkurransne i mobilmarkedet, fordi mange ønsket å beholde sitt gamle nummer selv om de skiftet operatør.

Nummerportering er blitt en stor suksess, og de fleste europeiske land har nå fulgt etter.

Suksessen er så stor at finansminister Kristin Halvorsen har foreslått at kontonummerportering skal innføres i bankvesenet for å øke konkurransen også i dét markedet.


(Kilde: Teleavisen)

annonse

Les også